joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Primăria Craiovei a semnat alte două contracte, unul fiind cel pentru achiziția a 30 de autobuze electrice

Primăria Craiova a semnat contractul pentru achiziția a 30 de autobuze electrice și a stațiilor de alimentare. Proiectul este finanțat în proporție de 98% din fonduri europene.

Cele 30 de autobuze și stațiile de alimentare sunt finanțare cu fonduri europene în proporție de 98%, valoarea totală a grantului fiind de 17 milioane de euro. Fiecare autobuz va avea 70 de locuri, dintre care 27 vor fi pe scaun, și 3 uși de acces.
„Este un moment extraordinar pentru Primăria Craiovei, acesta de semnare a contractului pentru cele 30 de autobuze electrice (…), la nici o lună după ce am semnat cofinanțarea de 98% la cele 16 autobuze electrice, pentru că doar 25% primisem cofinanțare, (…), uite că primim acum și această veste nemaipomenită că se va finanța din bani europeni și proiectul de 30 de autobuze electrice, din care contribuția municipiului Craiova va fi doar de 2%”, a declarat primarul Craiovei, Mihail Genoiu.
Un alt contract semnat de autorități este cel pentru modernizarea grădiniței Phoenix, care cuprinde reabilitarea termică și achiziționarea de echipamente pentru bucătărie, spălătorie și echipamente IT, dar și mobilier specific unității educaționale. Grantul din fonduri europene, în cazul acestui proiect, are valoarea totală de 864 de mii de euro.
La nivelul județului Dolj s-au semnat 200 de contracte în valoare de 312 milioane de euro, iar Primăria Craiova a semnat contractele pentru 23 din cele 24 de proiecte depuse. Cele 24 de proiecte au valoarea de 140 de milioane de euro.

Politica