duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Termoscanere și măsuri de protecție pentru elevii din Turnu Severin care susțin Evaluarea Națională sau Bacalaureatul

Autoritățile locale din Drobeta Turnu Severin, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Mehedinți, au hotărât luarea unor măsuri de protecție pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus în unitățile de învățământ din municipiu, unde se vor desfășura examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat.
Măsurile de protecție constau în:
– achiziționarea unui număr de 100 de termoscanere pentru a fi alocate tuturor unităților de învățământ din oraș;
– achiziționarea și montarea a 180 de dispozitive cu dezinfectant în toate unitățile de învățământ de pe raza municipiului Drobeta Turnu Severin;
– 35 de lămpi fluorescente pentru dezinfectarea spațiilor din școli cu care se intră în contact;
– fiecare elev și cadru didactic, care intră în școală, va primi mască de protecție.
Echipamentele vor fi folosite atât pe perioada examenelor, cât și la începutul următorului an școlar, susține viceprimarul Daniel Cîrjan.
„Toate aceste echipamente au rolul de a preveni răspândirea noului coronavirus în rândul copiilor severineni, urmând a fi folosite atât pe perioada examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat, cât și în momentul începerii anului școlar 2020-2021”, spune viceprimarul.
„Vorbim de sănătatea copiilor, de un moment important din viața lor, care trebuie depășit cu bine și tratat cu maximă seriozitate”, a declarat primarul Marius Screciu.

spot_img
spot_img

Politica