luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. Terapie cu plasmă pentru tratarea și prevenirea COVID-19

Spitalul Județean Mehedinți va primi în curând echipamentul necesar pentru tratarea pacienților cu noul coronavirus prin terapia cu plasmă. Președintele Consiliului Județean, Aladin Georgescu, a fost cel  care a solicitat ca acest tip de terapie să se facă și în Mehedinți.

Terapia cu plasmă poate fi folosită ca tratament pentru COVID-19, dar și ca prevenție pentru persoanele vulnerabile. Această terapie a fost folosită deja de sistemele de sănătate din alte țări precum China, Israel, Italia, Germania, Marea Britanie, SUA sau Coreea de Sud.

Procedura se face conform protocoalelor de utilizare experimentală a acestei terapii, aprobate prin ordinul Ministrului Sănătății.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Am transmis personal, o solicitare directorului general al Besmax Pharma Distribution, Florin Hozoc, pentru a fi sprijiniți și am primit confirmarea că va trimite la cel mai mare Spital din Mehedinți, echipamentul respectiv cu titlu GRATUIT, pentru o perioadă de un an.

Plasma umană colectată de la pacienții vindecați de COVID-19 va fi utilizată exclusiv pentru prevenirea infectării persoanelor vulnerabile sau a celor cu risc major de infectare (de exemplu, cadre medicale care îngrijesc pacienții infectați cu SARS-COV2), precum și pentru tratarea pacienților critici, intubați, infectați cu SARS-COV2 și care au dezvoltat forme severe. Procedura este conform protocoalelor de utilizare experimentală a acestei terapii, aprobate prin ordin al Ministrului Sănătății.

Am demarat negocierile pentru a aduce la Drobeta Turnu Severin un astfel de echipament întrucât consider că trebuie să beneficiem de toate metodele de luptă împotriva virusului periculos, cu atât mai mult cu cât alte state le-au folosit cu succes. Nu sunt proceduri/ tehnologii care să fie utilizate doar în această criză de sănătate, ci pot fi folosite pe termen lung, având în vedere că specialiștii preconizează că ne vom confrunta cu virusul SARS – COV2 cel puțin pe o perioadă de doi ani”, a explicat președintele C.J. Mehedinți, Aladin Georgescu.

Echipamentul va fi adus în scurt timp la Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin, iar personalul medical va fi instruit cu privire la utilizarea lui și recoltarea plasmei.

Politica