vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

117 cetățeni români aflați în străinătate cu titlu temporar au revenit în țară

117 cetăţeni români aflaţi în străinătate cu titlu temporar – turişti, studenţi, marinari, persoane aflate în situaţii speciale precum urgenţe medicale, inclusiv muncitori sezonieri ale căror contracte au încetat – au fost aduşi sâmbătă în ţară.

Potrivit MAE, cetăţenii români repatriaţi se aflau în străinătate cu titlu temporar, ca turişti rămaşi în tranzit, studenţi, marinari, persoane aflate în situaţii speciale precum urgenţe medicale, inclusiv muncitori sezonieri ale căror contracte au încetat fără ca aceştia să dispună de resurse financiare pentru a-şi continua şederea. Repatrierea a fost asigurată cu o cursă aeriană specială operată de compania Tarom, pe ruta Bruxelles-Amsterdam-Bucureşti.

MAE reînnoieşte cu fermitate apelurile făcute anterior privind evitarea oricăror călătorii externe care nu sunt absolut esenţiale. Astfel de călătorii pot antrena riscuri majore, periclitând siguranţa cetăţenilor şi posibilitatea acestora de revenire în ţară. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, MAE face apel la cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate de a respecta cu stricteţe recomandările autorităţilor din aceste state şi subliniază că deplasările către România trebuie complet evitate în această perioadă. Toate aceste deplasări sunt tot mai mult afectate de restricţiile impuse de statele de tranzit, care determină ca posibilităţile de asistenţă din partea autorităţilor române să se reducă în mod considerabil, din ce în ce mai mult, şi pot constitui un factor suplimentar de propagare a infecţiei cu COVID-19, punând astfel în pericol siguranţa cetăţenilor români în cauză şi a celor de acasă.

Politica