vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Iranul a eliberat temporar 85.000 de prizonieri

Autoritățile din Iran au eliberat temporar 85.000 de prizonieri, măsură luată pentru a evita o epidemie de coronavirus în închisori, conform declarațiilor unui purtător de cuvânt al sistemului judiciar iranian, scrie The Guardian.

„Aproape 50% dintre cei eliberați sunt prizonieri închiși pentru fapte legate de securitate. De asemenea, în închisori am luat măsuri de precauție pentru a înfrunta epidemia” a spus purtătorul de cuvânt Gholamhossein Esmaili.

Oficialii iranieni numesc deținuții politici, deținuți de securitate și odată cu răspândirea epidemiei de coronavirus în închisori, autoritățile au fost sub presiune pentru a grăbi programul de eliberare a prizonierilor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cel puțin 5 femei au intrat în greva foamei în semn de protest pentru lipsa de acțiune din partea guvernului și schimbările repetate din lista celor ce urmau a fi eliberați.

Organizația Mondială a Sănătății susține că este posibil ca numărul celor infectați, în această țară, să fie de 5 ori mai mare decât cifrele oficiale anunțate de Ministerul Sănătății din Iran, deoarece autoritățile au întâmpinat dificultăți în identificarea celor care au contractat coronavirusul.

În cazul deținuților eliberați, Esmaili nu a oferit o dată la care aceștia ar trebui să se întoarcă în închisoare.

Politica