sâmbătă, mai 11, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gorjenii întorși din țări străine, în atenția primarilor

Primarii din câteva localități din județul Gorj au pornit acțiuni de cercetare în ceea ce privește întoarcerea cetățenilor din alte țări. Se pare că aceste acțiuni sunt necesare, pentru cu mulți oameni nu par să înțeleagă importanța autoizolării sau a declarației în momentul în care revin în România dintr-o altă țară.

„Avem foarte mulți cetățeni care se întorc din zone carantinate și nu ne informează. Am ajuns să verificăm cine vine acasă și cu cine intră în contact. Avem cinci cazuri de autoizolare la domiciliu. Îi rog pe cetățenii care se întorc din zone cu pericol mare să anunțe”, a spus Cosmin Pigui, primarul comunei Peștișani, la Radio Infinit.

Mulți localnici din Scoarța sunt și ei în vizorul autorităților: „„Este stare de urgență și cred că era necesară. Avem și la Scoarța oameni care au fost în străinătate și revin acasă. Mulți sunt șoferi pe tiruri. Am discutat și cu angajații din Primărie să știm exact cine de unde revine, avem câteva cazuri care s-au întors și au mers la medic și sunt sănătoși. Le-am spus și cetățenilor că este mai bine să prevenim. Am luat măsuri și la Primărie, cetățenii nu mai intră, avem dezinfectant. Este o măsură de prevenție”, a anunțat Ion Stamatoiu, primarul comunei Scoarța, potrivit igj.ro.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În localitatea Padeș autoritățile locale caută spații pe care să le transforme în centre de carantină. „Am luat măsuri de dezinfecție a primăriei, la magazine. Am înștiințat oamenii ce măsuri să ia. Am solicitat sprijin la Prefectura pentru a lua legătura cu SC Hidroelectrica să ne pună a dispoziție apartamentele pe care le are în localitate în cele patru vile deținute, în caz de carantină. Văd că tot apar noi cazuri și trebuie să luăm măsuri pentru protejarea cetățenilor”, afirmă Serafim Antonie, edilul din Padeș.

Politica