joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

23 de corturi de triere a pacienţilor, în Dolj

În Dolj, 935 de persoane sunt izolate voluntar la domiciliu, 166 de persoane se află în carantină. La Infecţioase Craiova rămân internaţi 9 pacienţi cu coronavirus.

ISU Dolj va instala 23 de corturi la spitalele din judeţ şi la frontiera Calafat, pentru trierea pacienţilor cu probleme respiratorii. Măsura face parte din cele luate pentru a preveni răspândirea COVID-19.

“Prefectul județului Dolj, Nicuşor Roşca, a dispus, în contextul actualei pandemii cu noul coronavirus, la solicitarea Direcției de Sănătate Publică Dolj, ca Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dolj să monteze la sediile unităților spitalicești un număr de 23 corturi, din care 22 la spitalele din municipiul Craiova și județ, respectiv unul în punctul de trecere al frontierei româno-bulgare Calafat-Vidin. Măsura a fost luată în scopul realizării triajului epidemiologic al persoanelor care se adresează unităților de primiri urgențe ale spitalelor, ori care tranzitează frontiera de stat, dorindu-se protejarea sănătăţii persoanelor și a personalului medical, prin limitarea răspândirii virusului. În aceste corturi se va realiza trierea pacienților care prezintă probleme respiratorii, potențial contaminați cu COVID-19, în afara unității sanitare.”- anunţă Prefectura Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica