15 bărbaţi şi o femeie, adăpostiți în Centrul Social de Urgenţă „Ioana”

15 bărbaţi şi o femeie, adăpostiți în Centrul Social de Urgenţă „Ioana”

Centrul Social de Urgenţă „Ioana” ce funcţionează în subordinea Primăriei municipiului Râmnicu Vâlcea adăpostește în acest moment 16 persoane. 15 bărbaţi şi o femeie beneficiază de cazare, în şapte camere, cu câte trei paturi, cu grupuri sanitare comune, de o masă caldă la prânz, de consult psihologic, de sprijin în obţinerea unor drepturi, documente sau servicii (ajutor social, acte de identitate, înscrierea la un medic de familie etc), precum şi de alte forme de sprijin oferite de personalul Centrului .

„Este un refugiu primitor pentru oamenii aflaţi în situaţii foarte dificile. La acest moment, în CSU ”Ioana” sunt adăpostite 16 persoane (15 bărbaţi şi o femeie), cel mai tânăr având vârsta de 18 ani, iar cel mai vârstnic, 77 de ani. Motivele care i-au făcut să bată la uşa Centrului au fost dintre cele mai diverse: lipsa unui domiciliu, a unor venituri stabile, fără rude sau cunoştinţe la care să apeleze sau tranzitul către alte destinaţii întrerupt, din diverse cauze, în Râmnic; unii au venit de bunăvoie, alţii au fost trimişi de către Spitalul Judeţean sau au fost aduşi de Poliţia municipiului sau de Poliţia Locală, în baza protocoalelor de colaborare existente”, spun reprezentanții Primăriei Râmnicu Vâlcea.

În Centrul Social de Urgenţă „Ioana”, în temeiul unui acord încheiat cu Poliţia Română şi a Legii nr. 217/2003 pentru prevenirea şi combaterea violenţei în familie, cu completările şi modificările ulterioare, sunt aduşi şi unii agresori. Unul dintre cei găzduiţi acum de CSU ”Ioana” încadrându-se în această categorie.