luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

FCU se apropie de Bănie! Negocieri cu primarul Filiașiului!

Exilul craiovenilor la Severin ar putea fi la final. Alb-albaștrii lui Trică ar putea juca meciurile de pe teren propriu la 35 km distanță de Craiova.

Inaugurarea stadionului din Filiași la începutul week-end-ului trecut, când CSO a învins Cetate Deva, cu 1-0, le-a dat o idee celor de la FCU: să joace și ei pe el. Drept urmare au început negocierile în această direcție, anunțând: „Pentru următorul meci de pe teren propriu există premise avansate ca acesta să se dispute pe noua arenă din FILIAȘI! Clubul întreprinde demersuri corespunzătoare pe lângă FRF și ORAȘUL FILIAȘI pentru a îndeplini condițiile prevăzute de regulamentul de organizare al FRF”.
Dacă tratativele se concretizează, gruparea craioveană s-ar apropia la sub 40 km de Craiova, unde se găsește fieful suporterilor săi. Astfel încât, în principiu, cele 1.280 de locuri cât are arena din Filiași ar trebui să fie pline meci de meci. Pe stadionul din Filiași își mai desfășoară partidele și ACSO, grupare care activează în aceeași serie cu FCU, precum și echipa de fotbal feminin Luceafărul Filiași. Astfel, trei echipe ar urma să presteze pe arena proaspăt inaugurată. Va rezista gazonul, acum biliard, la zeci de perechi de crampoane săptămânal. Costeluș Gheorghe, primarul Filiașiului, ne spunea cu câteva zile în urmă: „Am ajuns la un tip care s-a ocupat de reparația mai multor stadioane din România. Cunoaște foarte bine o tehnică de însămânțare, pe care nici nouă n-a vrut să ne-o spună. A venit cu utilajele, a dat drumul la lucru. Problema e următoarea: un gazon bun îl obții dacă pe el nu se joacă 6-9 luni de zile. Noi avem un an de când nu am intrat pe gazon”.
Stadionul din Filiași are o aură specială. Dat fiind că aici s-a jucat primul meci din istoria Universității Craiova, cel pierdut cu 6-3 în fața CFR-ului din localitate, la data de 5 septembrie 1948. Pentru Mititelu, care revendică istoria Științei, ar putea fi un punct de plecare.

Politica