vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Panică în Caracal. 200 de evacuaţi, după ce dintr-un vagon s-a scurs propilenă

Panică în Caracal în noaptea de luni spre marţi. 200 de oameni au fost evacuaţi din locuinţe, după ce din vagonul unui tren, aflat în zona Gării Caracal, s-a scurs propilenă. 

Trenul avea 20 de vagoane, toate încărcate cu propilenă. În jurul orei 23, pompierii au fost anunţaţi să intervină.

În urma unui apel la Numărul Unic 112 au fost anunțate scurgeri de substanțe periculoase dintr-un vagon al unui tren aflat în zona Gării CFR Caracal, încărcat cu propilenă.
A fost trimis mesaj prin sistemul RO-ALERT pentru o rază de aproximativ doi kilometri față de vagon, pentru evacuare și autoprotecție. Au fost evacuate de structurile MAI aproximativ 200 de persoane”,
a afirmat Alin Băsăşteanu, purtător de cuvânt ISU Olt.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La faţa locului, ISU Olt a trimis patru autospeciale de stingere cu apă și spumă, un echipaj CBRN (Chimic, Biologic, Radiologic, Nuclear) și patru autospeciale pentru primă intervenție.

La ora 23.57 a fost oprită scurgerea de substanțe periculoase prin închiderea flanșei vagonului cisternă.

Ora 00.28 – în urma măsurilor executate cu ajutorul accesoriilor CBRN nu mai există pericol pentru cetățeni și încetează măsurile de evacuare a populației. S-a transmis mesaj prin sistemul RO-ALERT pentru încetarea măsurilor și revenirea cetățenilor la domiciliu”, a precizat Alin Băsăşteanu.

Politica