vineri, mai 17, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Alimentul secret pe care Ion Iliescu îl consumă

Ion Iliescu este una dintre cele mai longevive personalități din România, la vârsta impresionantă de 94 de ani

Fostul președinte al României păstrează o formă bună, în ciuda problemelor de sănătate cu care se confruntă. Ion Iliescu este una dintre cele mai remarcabile figuri din istoria recentă a României, fiind primul președinte al țării după căderea regimului comunist. La data de 3 martie 2024, acesta a sărbătorit împlinirea vârstei de 94 de ani, iar fiecare apariție a sa continuă să impresioneze, în ciuda problemelor de sănătate cu care se confruntă. De-a lungul timpului, mulți s-au întrebat cum reușește să-și mențină forma, iar recent s-a aflat răspunsul.

Potrivit Cancan.ro, Ion Iliescu suferă de pericardită hemoragică și cardiopatie ischemică, motiv pentru care are nevoie de un regim alimentar strict, care nu îi permite să consume foarte multe alimente. Totuși, cele la care are acces sunt pline de vitamine, care să îl mențină puternic la 94 de ani.

Astfel, fostul președinte al României ține un regim biochimic, care are la bază mușchiulețul de vită, care este plin de proteine și vitamina B6, dar și minerale care asigură buna funcționare a sistemului muscular. Potrivit sursei menționate anterior, Ion Iliescu ar consuma zilnic câte 200 de grame de mușchiuleț de vită. Un nutriționist a vorbit despre alimentația fostului președinte și a explicat ce ar trebui să conțină meniul lui Ion Iliescu:

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Nu văd o altă alimentație decât ce asistată biochimic, prin care proteinele, glucidele și lipidele se consumă separat, nu împreună, care să pună pe picioare un om cu afecțiuni cardiace majore, într-un timp atât de scurt”, a spus nutriționistul, conform CSID.

Politica