vineri, mai 17, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Discuție halucinantă între polițist și Alexandra: “Nu mai ţine linia ocupată”

În ultimele clipe din viață, Alexandra Măceșanu, fata răpită, violată și ucisă de Gheorghe Dincă, a avut o discuție telefonică cu polițistul care a preluat apelul de la operatorul STS.

Convorbirile sunt de-a dreptul şocante. Agentul de Poliţie îi spune la un moment dat: “Nu mai ţine linia ocupată”.

Alexandra a sunat de trei ori la 112, lucru confirmat de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale. De fiecare data i se face legătura cu Viorel Florescu, agent de Poliţie. Raportul MAI arată că acesta a avut o atitudine “refractară”, neimplicându-se în obţinerea de date pentru identificarea locaţiei, scrie Mediafax.

Policlinica Buna Vestire Craiova

A doua oară când a sunat, Alexandra a fost preluată de un alt operator STS, care o întreabă din nou cine ea, iar ea spune “Sunt fata răpită”.

Discuția dintre polițist și Alexandra:

Polițist: Hai, ce vrei?

Alexandra: Am fost răpită și violată. M-a luat…

Polițist: Unde ești, mă?

Alexandra: În Caracal, în Caracal!

Polițist: În Caracal, unde?

Alexandra: În Caracal…

Polițist: Bine, bine, stai acolo. Rămâi acolo că îți trimit eu echipaj, dar nu mai ține linia ocupată.

Alexandra: Vine și mă bate iară. M-a violat!

Surse din cadrul anchetatorilor afirmă că o problemă majoră ridicată de acest caz este faptul că nu există nişte întrebări standard în astfel de situaţii pentru ca salvatorii să afle într-un timp scurt cât mai multe date de la cei care reuşesc să anunţe o răpire sau propria răpire, ca în cazul de la Caracal.

Alexandra a reuşit să găsească un telefon mobil în locul în care a fost sechestrată, după ce agresorul său a plecat la farmacie să cumpere o cremă pentru a-i trata rănile provocate la mâini, se arată în raportul MAI. Fata a relatat că este legată şi că a fost violată.

Surse apropiate anchetei au declarat că agresorul Gheorghe Dincă a găsit-o pe Alexandra vorbind la telefon în garajul în care era ţinută captivă. De altfel, şeful Poliţiei Române a confirmat că ultimele cuvinte la 112 ale Alexandrei au fost „Vine, vine!”, apoi apelul s-a întrerupt.

Alexandra nu a mai putut fi salvată, poliţiştii intrând abia după 19 ore în locaţia în care a avut loc crima.

Gheorghe Dincă a recunoscut că a ucis-o pe Alexandra şi a mai recunoscuut o crimă comisă în aprilie, când victimă a fost Luiza Melencu, de 18 ani. Criminalul a spus că a incendiat victimele.

spot_img
spot_img

Politica