sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Un monstru cu chip de om şi ochi albaştri

Răpite, sechestrate, violate şi ucise, cel mai probabil cu brutalitate, şi de negăsit până acum. Este povestea tristă a două tinere din Oltenia care au fost înşelate de un monstru cu chip de om şi ochi albaştri. S-au urcat în maşina lui fără să ştie că avea să fie ultima lor decizie liberă. Una dintre ele ar fi fost chinuită timp de trei luni. Cealaltă a fost ucisă la doar o zi după ce a fost răpită şi violată şi după ce a cerut ajutorul statului, iar statul a stat pe gânduri prea mult timp pentru a o salva. Este povestea tristă a două tinere ale căror vieţi s-au sfârşit prea repede şi prea brutal. Este povestea tristă a unei Românii ai cărei oameni iau atitudine când este prea târziu.

Luiza Mihaela Melencu, de 18 ani, din Dioşti, Dolj, şi Alexandra Măceşanu, de 15 ani, din Dobrosloveni, Olt, sunt cele două fete cărora cu toţii le cerem iertare prea târziu. Luiza Mihaela a fost dată dispărută în aprilie. A fost văzută ultima dată când lua o maşină la ocazie în Caracal. De atunci nimeni nu a găsit-o. Şi poate că nimeni nu s-a străduit prea mult să o facă.

Ştefania Cincă, mătuşa Luizei Mihaela, fata dispărută în circumstanţe asemănătoare cu Alexandra, a declarat, pentru Mediafax, că mama fetei şi bunica au mers de mai multe ori la postul de poliţie din Coşoveni, pentru a reclama dispariţia tinerei, însă oamenii legii nu le-au băgat în seamă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Cei de la Coşoveni, de la poliţie, şi-au bătut joc de ea (de mama Luizei – n.r.). I-au spus <Lăsaţi, doamnă, că am mai avut cazuri şi au găsit fetele după doi ani. Staţi liniştită că o găsiţi peste doi ani, cu o mână într-o parte, capul în altă parte”, a spus femeia.

Acum, conform unor surse Gheorghe Dincă, ucigaşul ei şi al Alexandrei, spune că pe Luiza a violat-o în mod repetat timp trei luni. Alte surse spun că Luiza ar fi fost omorâtă chiar în aceeaşi zi în care a fost răpită.

Trei luni de chin pentru că poliţiştii s-ar fi gândit că e plecată de bună-voie.

Conform unor surse citate de adevărul.ro, criminalul a spus că a răpit-o la ocazie, a violat-o timp de trei luni, apoi a ucis-o şi i-a aruncat cadavrul fie în Dunăre, fie în râul Olt. El ar fi luat decizia s-o ucidă pe Luiza la jumătatea lunii iulie, după ce-ar fi aflat că dosarul dispariţiei fetei a fost preluat de DIICOT.

În acelaşi fel ar fi procedat şi poliţiştii din Caracal cu familia Alexandrei, tânăra dispărută miercuri.

„Şeful Poliţiei din Caracal s-a adresat în felul acesta tatălui Alexandrei. Dacă după ce s-a realizat o parte din percheziţii, a spus că «dacă e încurcată cu vreunul şi se va constata e bun de plată». Asta îi spunea”, a declarat unchiul Alexandrei, Alexandru Cumpănaşu, pentru Mediafax.
„Un alt angajat i-a pus când s-a dus să depună plângere: „Să te gândeşti bine că fetele astea se întorc după o zi-două acasă”, el fiind un tată disperat”, a mai spus acesta.

Alexandra a dispărut miercuri, tot la ocazie, tot în Caracal. Fata a fost răpită, sechestrată şi violată de Gheorghe Dincă. Joi, la ora 11, a reuşit să sune la 112, sperând că cineva va veni să o salveze. Salvatorii s-au împiedicat în proceduri, prejudecăţi şi dezinteres. Au venit după 19 ore. Prea târziu însă pentru copila de 15 ani. Alexandra a încercat dar nu a reuşit să se salveze. A salvat însă vieţile altor posibile victime. În urma apelului fetei la 112 şi a indicaţiilor pe care ea le-a dat cu privire la locul în care se află, Gheorghe Dincă, un monstru cu chip de om şi ochi albaştri a fost arestat.

El le-a spus anchetatorilor că a ucis-o pe Alexandra după ce a prins-o sunând la 112, joi, în jurul orei 12.

Surse apropiate anchetei au declarat, pentru Mediafax, că agresorul Gheorghe Dincă a găsit-o pe Alexandra, joi 25 iulie, vorbind la telefon în garajul în care era ţinută captivă.

De altfel, şeful Poliţiei Române a confirmat că ultimele cuvinte la 112 ale Alexandrei au fost „Vine, vine!”, apoi apelul s-a întrerupt. Potrivit unor surse judiciare, agresorul a lovit-o cu putere pe fată. Alexandra a căzut şi a rămas inconştientă. Criminalul a plecat apoi de acasă şi timp de două ore s-a plimbat prin oraş, fiind surprins de camere inclusiv când aruncă o parte din bijuterii în curtea unui hotel din Caracal.

Potrivit aceloraşi surse, citate de mediafax.ro agresorul a stat între orele 12.00 şi 14.00 în oraş, apoi a revenit şi a găsit-o pe fata decedată, după care i-a ars cadavrul.
Până acum niciuna dintre fete nu a fost găsită.

„Împreună putem schimba ceva, putem preveni astfel de situaţii, putem schimba viitorul”

Prietenii apropiaţi ai Alexandrei, dar şi colegii de liceu şi cei care o cunosc, au organizat un eveniment pe Facebook şi vor începe, din după-amiaza zilei de luni, 29 iulie, să protesteze în faţa sediilor mai multor instituţii, informează Adevărul.
Potrivit sursei citate, tinerii vor să atragă atenţia asupra faptului că prietena lor s-a luptat pentru viaţa ei şi a aşteptat cu speranţă ajutorul din partea instituţiilor care ar fi trebuit să o salveze. Mai mult, tinerii încă mai speră, în lipsa indiciilor clare că Alexandra a fost ucisă, că adolescenta este încă în viaţă, mai scriu jurnaliştii de la adevărul.ro. „Marşul va fi început din faţa Parchetului, apoi Judecatoria Caracal, Poliţia, și-n final platoul Primăriei, să fie astfel vizate toate instituţiile responsabile de aceasta tragedie. În democraţie, se poate schimba ceva prin protest paşnic în stradă… Obţineţi luni autorizaţia şi nu acceptaţi nicio implicare politică de absolut niciun fel, nu uitati că-n orice situaţie, chiar si tragică, sunt şi oameni care profită! Vă rog să vă mobilizaţi şi să participaţi, împreună putem schimba ceva, putem preveni astfel de situaţii, putem schimba viitorul!!! Mulţumesc tuturor participanţilor!“, este anunţul postat pe Facebook.

Sursa foto: google.ro/ Inquam photos/ Bogdan Danescu

Politica