sâmbătă, mai 18, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Destinații pentru turism cultural în Vâlcea

Dacă aveți de gând să luați o pauză de la viața cotidiană pentru câteva zile, vă propunem câteva obiective turistice care o să vă încânte.
Atelier Borangic Niculescu (comuna Stoenești, DN 67). Țesători talentați ce duc mai departe cu drag metodele folosite de bunicii și străbunicii lor. În acest atelier se lucrează pe războaie tradiționale, autentice, unele având o vechime de 100 de ani. Turul atelierului este gratuit și veți putea vedea cu ochii dumneavoastră cum sunt realizate țesăturile tradiționale.
Muzeul Trovanților are o suprafață de 1,1 hectare și a fost constituit ca rezervație geologică. Trovanții sunt formațiuni numite și concrețiuni de gresie, create în straturi de nisipuri, legate între ele printr-un ciment carbonatic, datorită apelor calcaroase.
Mănăstirea Bistrița, ctitorie a boierilor Craiovești, a fost zidită între anii 1492–1494. Ea se află în satul Bistrița aparținând de comuna Costești, pe valea râului cu același nume.
Cheile Bistriței (1200m lungime) se află în apropierea localității Costești și sunt cele mai înguste chei în calcare din România, fiind declarate rezervaţie naturală.
Peștera Liliecilor se găsește la capătul nordic al satului Bistrița, la 150 m de Mănăstirea Bistrița, în versantul drept al Cheilor Bistriței, la o altitudine de 850 m.
Mănăstirea Arnota, considerată unul dintre cele mai reprezentative monumente istorice și de artă religioasă din țară, este situată pe teritoriul comunei Costești. La Arnota se ajunge dinspre Mănăstirea Bistrița, pe un drum de piatră, după o distanța de 6 km.
Mănăstirea Hurezi este „cel mai frumos și mai rafinat exemplar de arhitectură românească”, înălțată în anul 1693 de Constantin Brâncoveanu, fiind inclusă în anul 1995 in patrimoniul UNESCO.
Galeria de Artă Populară Contemporană Horezu este unica de acest tip în țară și impresionează prin bogăția și diversitatea obiectelor, oferind vizitatorului ocazia să-și creeze o impresie de ansamblu asupra olăritului din România.
Satul de ceramişti din Olari este cel mai important centru de ceramică din România cu expoziţii permanente în atelierele meşterilor olari. Pe uliţa principală a satului se află 18 ateliere de ceramică în care meşterii modelează argila cu aceeaşi măiestrie neîntrecută ca şi strămoşii lor.

spot_img
spot_img

Politica