luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Debut simplu și perfect în play-off!

Craiova și-a luat revanșa și a obținut ce și-a propus din reload-ul cu Astra Giurgiu. Rămâne la 4 puncte în spatele CFR Cluj.

Universitatea Craiova – Astra 1-0

A marcat: Koljic 18

Policlinica Buna Vestire Craiova

Universitatea: Pigliacelli – Martic (45 Dimitrov), Kelic, Tiago Ferreira, Bancu – Cicâldău, Mateiu – Bărbuț, Mihăilă (82 Bic), Drăghici – Koljic (70 Fortes). Antrenor: Devis Mangia

Astra: Lazar – Butean, Cestor, Bejan, Radunovic – Begue (46 Roșu), Mrzijak, Romario, V. Gheorghe (86 Biceanu) – Llullaku (62 Balaure), Zoua. Antrenor: Costel Enache

A arbitrat: Istvan Kovacs

Eliminat: Radunovic 79

Dacă meciul din sezonul regulat s-a jucat pentru un punct, având în vedere sistemul cu înjumătățirea, în play-off a fost duel de 6 puncte. Ținând cont de faptul că oltenii se puteau distanța la 5 puncte de astrali, în cazul victoriei, iar Astra urca cu un punct peste Craiova, dacă bătea. Mangia a renunțat la Rocha și i-a aruncat în luptă pe mânjii Drăghici și Mihăilă. Oltenii au început bine, iar după 18 minute, dintr-un demaraj al lui Mihăilă pică și golul de 3 puncte, dar de Koljic cu poarta goală. Meciul continuă fără ocazii imense, abia în actul secund cele două echipe își trec câte una în cont. Prima o are Koljic, dar rămas singur cu portarul, trage slab. La cealaltă poartă, Balaure irosește și el din situație unu la unu cu goalkeeper-ul advers. În final, Bancu lovește cu mâna mingea, în careu. Kovacs nu vede. Craiova ia totul și menține distanța de 4 puncte care-o separă de CFR Cluj.

Mangia: „Nu a fost spectacol. Important e că am învins!”

Devis Mangia a făcut radiografia jocului: „E cel mai important că am învins. Nu a fost simplu, am pierdut săptămâna trecută cu ei aici. Acum nu a fost un meci spectaculos, trebuie să creștem. Nu e însă simplu. În acest meci, greșelile lor la o fază au făcut diferența. Koljic a fost decisiv, dar astăzi am jucat un pic diferit. Trebuie să fim un pic mai mobili. Astra are jucători foarte buni, felicitări domnului Enache”. Dacă la finalul meciului trecut a intrat în război cu suporterii, de data asta Mangia a zis că ei au făcut diferența: „Suporterii au fost aproape de echipă, am exagerat când am vorbit împotriva lor, pentru mine e un subiect închis. Aici nu sunt 12 jucători, sunt mai mulți. Și nu mă refer la arbitri aici. Eu nu vorbesc de arbitri. Nu este treaba mea, eu trebuie să vorbesc de jucători”. Mangia a continuat: „Meciul de la Sepsi e dificil, e primul meci al lor din play-off. Dacă vrem să facem ceva, trebuie să mergem acolo cu personalitate”.

Bancu: „M-a lovit mingea în mână. Mă bucur că nu s-a dat penalty!”

După ultimul fluier, Bancu a fost fair-play și a recunoscut că a făcut henț în careu. „Știam că vor veni să câștige din nou, pentru că au văzut că se poate. Însă am avut o atitudine pozitivă. Mă bucur că Elvir Koljic a marcat, e practic în locul lui Mitriță. Mai avem 9 meciuri, sunt două directe cu CFR Cluj, orice e posibil. M-a lovit mingea în mână, a fost dintr-o jumătate de metru. Mă bucur că Istvan Kovacs nu a dat penalty, iar noi am câștigat. Probabil voi fi selecționat, îmi doresc foarte tare să fiu la națională”, a spus căpitanul oltenilor.

Stephane Drăghici a adăugat: „A fost un meci greu, mă bucur că am fost titular. Am jucat cu ei săptămâna trecută, am văzut ce am greșit, iar acum am remediat. Devis Mangia mi-a zis să joc cu personalitate, cred că am avut-o. Suntem la 4 puncte de CFR, titul se joacă. Voi fi primit plăcut la Sepsi, chiar dacă vin ca adversar”.

Liga 1 – play-off – etapa 1

Craiova – Astra 1-0

CFR Cluj – Sepsi 3-1

FCSB – Viitorul s-a jucat după închiderea ediției

Clasament

CFR Cluj 30

U Craiova 26

FCSB 25

Astra Giurgiu 21

Viitorul 19

Sepsi 19

Politica