luni, mai 20, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Rezultate contradictorii și două pierderi mari în stagiul din Antalya!

După ce și-au măsurat forțele cu juniori și echipe de ligile 3 și 4, FCU Craiova revine în România.

Chiar dacă înaintea de plecarea în Turcia au fost anunțați „adversari de top”, precum Vorskla Poltava și Dinamo Brest, în cantonamentul centralizat de la Lara, staff-ul administrativ al formației de liga a treia nu a fost capabil să aducă decât echipe de juniori ori de ligile 3 și 4, excepție Ripensia Timișoara.
Oltenii au obținut 3 victorii, au înregistat două remize și au pierdut o dată, ce-i drept la scor, în partidele test jucate în Turcia. Golaveraj: 8-7. Au prestat contra unor formații de juniori din spațiul ex-sovietic, cele ale cluburilor Vorskla Poltava și Arsenal Tula. Ca nume al adversarului, cel mai tare meci a fost contra Ripensiei Timișoara, formație din B, câștigat cu 3-1. În ultimele trei meciuri test, conducătorii oltenilor sau cei care le-au organizat cantonamentul au găsit adversari mediocri. Ruth Brest a jucat în sezonul trecut în liga a treia din Belarus, reușind promovarea, cam ceea ce-și propune și FCU, însă fotbalul din fosta țară ex-sovietică este sub nivelul celui din România, și totuși a fost 0-4. Apoi, FCU Craiova și-a măsurat puterile cu Lyseng, liga 4 din Danemarca, pe care a întrecut-o cu 2-0, și, în cele din urmă a încheiat la egalitate, scor 1-1, împotriva formației de divizie a treia din Ungaria, Szeged. Rezultatele contradictorii sunt neconcludente, cert e însă că pe olteni îi așteaptă un retur de foc pentru atingerea obiectivului.
Pe lângă victoriile, egalurile și înfrângerile din amicalele disputate în Antalya, cea mai grea veste pentru fanii formației pregătite de Nicolo Napoli e pierderea vedetelor Florin Costea și Mihai Dina, copiii de suflet ai patronului Mititelu, dați afară de Pușcaș, pe motive disciplinare.

Rezultatele FCU Craiova în Antalya
FCU Craiova – Vorskla Poltava U21 1-1
FCU Craiova – Ripensia Timișoara (liga 2, România) 3-1
FCU Craiova – Arsenal Tula U21 1-0
FCU Craiova – Ruth Brest (liga 3, Belarus) 0-4
FCU Craiova – Lyseng (liga 4, Danemarca) 2-0
FCU Craiova – Szeged (liga 3, Ungaria) 1-1

Policlinica Buna Vestire Craiova
spot_img
spot_img

Politica