duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Iohannis îi explică premierului de ce a refuzat numirile la Dezvoltare şi Transporturi, printr-o scrisoare

Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis, joi, premierului Viorica Dăncilă o scrisoare în care explică de ce a refuzat numirile, precizând că documentaţia care însoţeşte propunerile de numire a Olguţei Vasilescu şi Mircea Drăghici la Dezvoltare şi Transporturi este incompletă.
Şeful statului susţine că documentaţia e incompletă, certificatul de cazier judiciar fiind singurul document care atestă situaţia judiciară a unei persoane.

Potrivit şefului statului, legea prevede un regim juridic diferit pentru membrii Parlamentului şi pentru membrii Guvernului atât în ceea ce priveşte incompatibilităţile, cât şi în ceea ce priveşte condiţiile de exercitare a celor două funcţii de demnitate publică, numai persoana în cauză putând să declare pe propria răspundere că nu se află în unul dintre cazurile de incompatibilitate prevăzute de lege.
Scrisoarea a fost trimisă ca urmare a adresei premierului Viorica Dăncilă nr. 5/105/10.01.2019, prin care a reiterat propunerea de numire în funcţia de viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice a Liei-Olguţa Vasilescu, respectiv de numire în funcţia de ministru al transporturilor a lui Mircea-Gheorghe Drăghici.

Guvernul îi va trimite încă o dată propunerile de numire în funcţiile de miniştri ale Liei Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici, documentaţia urmând să conţină şi cazierele judiciare.

Policlinica Buna Vestire Craiova
spot_img
spot_img

Politica