Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Ziua Culturii Naţionale, sărbătorită și la Slatina

Publicat

pe

O serie de evenimente culturale sunt organizate la Slatina, marţi, de Ziua Culturii Naţionale, pentru omagierea lui Mihai Eminescu.

Evenimentele sunt organizate de Primăria Slatina, Asociația Culturală „Center Inter Art”, Centrul Internațional de Artă România și Centrul Cultural „Eugen Ionescu”, în colaborare cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt, cu Centrul Județean de Cultură și Artă Olt, cu Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, cu Colegiul Național „Radu Greceanu”, cu Asociația Culturală „Iordache Art” și Corul Voces Primavera.

Primul eveniment va avea loc între ora 13.00 și ora 16.00 în Foaierul Centrului Cultural „Eugen Ionescu”. Este vorba despre o expoziţie de grafică: Eminescu – poet nepereche; Cabinetul Eminescu (actori – Eminescu şi Veronica Micle) într-un decor inspirat dintr-o poezie eminesciană; recital de poezie – copii de la DGASPC Olt; atmosferă de epocă (figuranţi îmbrăcaţi în costume de epocă – bărbaţi şi femei: costume de la platoul de filmări Buftea, Bucureşti – Daniela Diaconescu); muzică ambientală pe versuri eminesciene.

Cel de-al doilea eveniment se va desfășura în sala de spectacole a Centrului Cultural „Eugen Ionescu” între ora 18.00 şi ora 20.00 și va cuprinde: Ziua Culturii Naţionale – film documentar; Eminescu – poet nepereche – recital de poezie eminesciană; Paradă – promenadă, personaje îmbrăcate în costume de epocă: costume de la platoul de filmări Buftea, Bucureşti – Daniela Diaconescu; scurt metraj – film grafică și imagini din natură; Corul „Voces Primavera” – concert pe versuri eminesciene.

Intrarea este liberă la ambele evenimente, în limita spațiului din foaier, respectiv a locurilor din sală.

Continue Reading