vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Proprietarii de pe traseul drumului expres Craiova-Slatina-Piteşti, expropriați

Procedura de expropriere a terenurilor care se află pe traseul viitorului drum expres Craiova-Slatina-Piteşti a fost demarată deja, potrivit reprezentanţilor CNAIR.

Purtătorul de cuvânt al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Alin Şerbănescu, a declarat că drumul expres va intra în proiectare, în acest an, însă procedura de expropriere a început deja.

„Așteptăm ca anul acesta să intre în faza de proiectare, iar după ce o vor finaliza și ne vor trimite proiectul la avizat, așteptăm să intre în faza de execuție și să respecte graficul. În paralel se demarează exproprierile. Știm care este coridorul, am declanșat deja procedura de expropriere, am notificat primăriile”, a explicat Șerbănescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Tronsonul 2 este împărțit în 2 loturi, după cum urmează: Lotul 1 cu o lungime de 18,5 (km 17+700 – Km 36+200) și Lotul 2 în lungime de 21,35 (km 36+200– Km 57+550).

Prin execuția lotului 1 se va realiza decongestionarea traficului de pe raza localității Balș, iar prin cea a lotului 2 se va realiza decongestionarea traficului de pe raza localității Slatina, prin redirecționarea traficului în afara localităților.

Câștigătorul desemnat pentru Tronsonul 2 – Lotul 1 este Asocierea SA&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL – Consitrans SRL (România) cu o valoare a ofertei de 661.452.009,54 lei fără TVA, echivalentul a aproximativ 141 milioane euro fără TVA.

Câștigătorul desemnat pentru Tronsonul 2 – Lotul 2 este tot Asocierea SA&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL – Consitrans SRL (România) cu o valoare a ofertei de 792.189.981,56 lei fără TVA, echivalentul a aproximativ 168 milioane euro fără TVA.

Tronsonul 2 al drumului expres are o lungime de 39,85 km (km 17+700 – km 57+550) și are ca punct de început limita dintre județele Dolj și Olt, iar ca punct final, după Municipiul Slatina, la intersecția cu DN 65. Acesta traversează teritoriile administrative ale următoarelor localități: Balș, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Ulmi, Slatina și Valea Mare.

Politica