duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

SCM Craiva a început anul cu o victorie în Cupa EHF

 

Echipa de handbal feminin, SCM Craiova, a început anul 2019 cum nu se putea mai bine! Elevele lui Burcea au bifat prima victorie, chiar în prima rundă din grupele Cupei EHF! Trupa din Bănie s-a impus în fața danezelor de la Nykobing, scor 18-12 și s-a instalat pe prima poziție a clasamentului în Grupa D. Chiar dacă a avut probleme serioase de efectiv, cu Zamfir și Țicu accidentate, SCM a făcut un meci foarte bun.

Pentru Craiova au evoluat: Dzhukeva, Curmenţ – Ianăşi (4 g.), Trifunovic (2 g.), Şelaru, Ion, Tănasie (2 g.), Nikolic, Seric (4 g.), Gjorgjijevska, Tătar (2 g.), Fachinello (2 g.), Vizitiu (2 g.).

Bogdan Burcea s-a arătat foarte mulțumit la finalul partidei. Tehnicianul formației din Bănie crede că titlul european câștigat în 2018 le-a adus elevelor sale un plus de respect și a motivat alte echipe să investească bani frumoși.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„În ciuda rezultatului, a fost un meci disputat. Echipele nordice sunt învățate să lupte până în ultimul minut și așa au făcut și acum. Încercăm să ne apărăm reputația, statutul pe care l-am câștigat în sezonul trecut. Cred că am mulțumit în această seară publicul minunat, care ne-a îmbrățișat și sper să nu ne mai dea drumul în meciurile care vor urma. La fiecare meci ne prezentăm cu dorința de a umple Sala Polivalentă cu suporteri, să mulțumim oltenii noștri și să apărăm cu demnitate handbalul românesc. Deținerea titlului Cupei EHF ne-a adus un plus de respect atât la nivel național cât și european. Este clar că ceea ce am realizat anul trecut a motivat și alte echipe să investească mult mai mult. Nu ne-a fost frică de acest meci și nu ne este frică de nici un adversar. Ne respectăm fiecare adversar și încercăm să ne ridicăm la nivelul lor iar dacă acest lucru ne aduce victoria suntem cu atât mai bucuroși”, a declarat antrenorul Craiovei.

Cu patru goluri marcare în poarta danezelor, Andreea Ianăși crede că SCM a fost clar peste adversarele din Danemarca. Handbalista își dorește ca trofeul Cupei EHF să rămână la Craiova.

„Mulțumim suporterilor care ne-au dat curaj și putere să luptăm și să înscriem goluri. Așa cum s-a văzut, am întâlnit o echipă puternică, însă am dovedit că suntem peste ele. Încercăm cât putem de mult să păstrăm Cupa EHF la Craiova”, a spus Ianăși.

Patricia Vizitiu îndeamnă la calm și răbdare. Jucătoarea Craiovei s-a arătat mulțumită de jocul pe care echipa l-a practicat, dar nu a uitat să precizeze că greul abia începe și că este nevoie de continuitate. „O victorie muncită, nu a fost deloc ușor, mulțumim publicului, care, încă o dată a fost al optulea jucător pe teren. Apărarea a mers foarte bine, a fost un joc bun, dar suntem conștiente că greul abia acum începe. Știu că lumea are așteptări mari de la noi, dar trebuie să o luăm pas cu pas. Drumul este lung și sper ca lumea să aibă răbdare”.

În următoarea rundă din grupele Cupei EHF, Craiova merge în Spania, la San Sebastian, pentru disputa cu Bera Bera, campioana Spaniei. Meciul este programat pe data de 12 ianuarie.

 

Foto: SCM Craiova

spot_img
spot_img

Politica