sâmbătă, mai 18, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Liderii sindicali din minerit spun că va fi un an al protestelor

Anul 2019 a început cu un protest al unui angajat la sediul Complexului Energetic Oltenia, iar liderii de sindicat avertizează că va fi un an plin cu proteste. Sindicatele vor să obţină pentru cei 13.000 de salariaţi venituri mai mari cu 45% la negocierile din primăvară, dar și vouchere de vacanţă.

Pe 9 ianuarie, sindicaliștii și administrația vor relua negocierile, cele mai importante aspecte fiind salariile și voucherele de vacanță.

„Oamenii vor 100% pentru că noi am rămas cu salariile din 2004, când minerul avea încă o dată salariul minim pe economie. Uitaţi-vă și dumneavoastră că acum sunt peste 7.000 de mineri cu salariul minim pe economie începând cu ianuarie 2019. S-a umplut paharul și la acești oameni. Am spus că 2019 va fi un an cu proteste și oamenii își vor cere drepturile. Condiţii de muncă nu ne va aduce decât Dumnezeu”, a declarat Nicu Bunoaica, liderul de sindicat de la Cariera Lupoaia.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Nu este singurul care dorește mărirea salariului.

„Voucherele de vacanță nici nu trebuie luate în discuţie. E cel mai ușor capitol. Nici nu e un efort financiar mare. Dacă facem un calcul, sunt până în 20 de miliarde de lei vechi voucherele de vacanță. E un efort minimal, aș putea spune”, a spus preşedintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Căldărușe.

spot_img
spot_img

Politica