sâmbătă, mai 18, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Vali Ursache, la ultimul meci între Stejari: „A fost o zi cu multă încărcătură emoțională, sunt bucuros că m-am retras cu o victorie”

Naționala de rugby a României s-a impus în Play-Off-ul Rugby Europe, învingând Portugalia cu 36-6. Meciul, care s-a disputat la Baia Mare, pe Arena Zimbrilor, a avut o semnificație specială pentru Valentin Ursache (33 ani). Uriașul din linia a treia (1.93 m și 112 kg) a disputat sâmbătă ultimul meci printre Stejari, Vali adunând 66 de selecții în prima reprezentativă, pentru care a debutat în 2004, într-un meci cu Italia, câștigat de români cu 25-24.

 

Vali, un meci de retragere cu victorie. Cum te simți?

A fost o zi foarte grea pentru mine, cu multă încărcătură emoțională, însă sunt bucuros că m-am retras cu o victorie, nu sunt mulți jucători care pot să iasă așa de pe teren, cu capul sus, cu un succes. Mulțumesc publicului din Baia Mare care m-a răsplătit cu aplauze, mă bucur că am plecat din rândul Stejarilor pe un teren în care am cunoscut rezultate frumoase la seniori, la CSM Știința Baia Mare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

Regrete?

Nu sunt. Am avut o carieră frumoasă, au fost meciuri bune pentru mine, pentru națională, rămâne doar speranța că România va construi o echipă puternică pentru Cupa Mondială din 2023 și că acești tineri jucători, pe care i-am avut azi colegi, vor avea o carieră lungă și frumoasă în rugby.

 

Cum ai trăit din teren meciul cu Portugalia?

Nu pot să spun în cuvinte câte emoții am avut la acest meci, chiar toată săptămâna la antrenamente, pentru că mă gândeam că pentru mine e un final de drum și eram un pic nostalgic când vedeam entuziasmul și motivația tinerilor jucători. Este o victorie frumoasă, rămâne însă dezamăgirea că nu am putut ajunge la Cupa Mondială, însă avem cinci ani că să construim, în spate sunt jucători tineri care pot prelua ștafeta că să ducă mai departe plăcerea și bucuria de a juca pentru țara ta, mândria de a reprezenta tricolorul. Faptul că avem atâția tineri cu potențial mă încântă.

 

Cum a fost acest mix de jucători tineri cu cei cu experiență?

Sincer, înainte de meci vorbeam că să îi luăm tare, să marcăm puncte pe grămadă, însă astăzi s-au marcat majoritatea punctelor pe treisferturi, ceea ce mă încântă. Faptul că jocul a mers atât de bine pe treisferturi este un lucru bun pentru rugbyul românesc.

 

Cum a fost momentul schimbării?

Foarte greu. Nu știu când au trecut 14 ani, am debutat cu o victorie superbă în fața Italiei și am terminat cu o victorie superbă în fața Portugaliei. Le doresc tuturor să aibă o carieră cum am avut-o eu, cu trei Cupe Mondiale, cu multe selecții. Să joc pentru România a fost o onoare pentru mine, este cel mai înalt nivel la care poate ajunge un jucător de rugby.

 

Care a fost cel mai frumos meci?

Debutul cu Italia. Îmi amintesc că toți vorbeau că ei erau favoriții, era minutul 75 și era o presiune imensă și am avut o apărare bună, am reușit să ținem de scor și am câștigat. Un debut cu o victorie în fața unei echipe din Turneul celor 6 Națiuni este un debut pe care doar îl poți visa. Știu că a fost ultima noastră victorie în fața unei echipe din Tier 1 și sper că și pe viitor să reușim să batem Italia.

 

Familia ta mai are un reprezentant la echipa națională, pe Andrei, fratele mai mare…

Într-adevăr. Sunt puțin dezamăgit că nu am terminat cariera alături de el și nu am fost împreună în acest meci. El mai poate ajuta România, va mai veni la meciuri și îmi doresc ca și el să aibă parte de un asemenea meci de retragere frumos.

sursa: frr.ro

spot_img
spot_img

Politica