duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Polițiștii gorjeni și hoții de lemne. Combaterea transportului ilegal de material lemnos

Polițiștii gorjeni au organizat o acțiune pentru prinderea hoților de lemne, dar și pentru combaterea transportului ilegal de material lemnos, pe raza comunei Padeş, pe DJ 671 Apa Neagră – Cloşani şi drumul forestier Dobrota. În ultima perioadă, au fost prinse mai multe persoane la furat de lemne și care nu au putut justifica de ce le transportau.
Potrivit IPJ Gorj, un tânăr de doar 18 ani a fost prins cu cinci metri cubi de lemn de fag. Acesta avea un aviz emis pe 4 octombrie, dar transportul îl făcea pe 6 octombrie, astfel că poliţia a confiscat masa lemnoasă. Totodată, pe drumul forestier Dobrota a fost identificat ansamblul de vehicule format din tractor şi semiremorcă, în care era încărcată cantitatea de aproximativ 17 mc de lemn rotund, de specie fag, constând în 29 de arbori.
„Conducătorul auto a fost identificat în persoana unui bărbat, de 50 de ani, din comuna Baia de Fier, angajat al unei societăţi comerciale de profil, care nu deţinea aviz de însoţire a materialului lemnos”. Lemnul a fost confiscat, iar societatea amendată. Dintr-un comunicat al IPJ Gorj reiese că un alt bărbat a fost prins de polițiștii turceni la furat de lemne.
„În prezenţa reprezentantului Ocolului Silvic Turceni s-a stabilit că materialul lemnos, în cantitate de 1 mc, fusese tăiat fără drept, iar arborii nu prezentau marcă silvică. Întreaga cantitate de material lemnos a fost ridicată şi predată reprezentantului ocolului silvic. În urma verificărilor şi investigaţiilor efectuate, s-a stabilit faptul că bărbatul, împreună cu soţia sa, în vârstă de 30 de ani, mai efectuaseră, la domiciliu, un transport de material lemnos, tăiat şi sustras în aceleaşi împrejurări”.

spot_img
spot_img

Politica