duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Scandal la Spitalul Orășenesc din Rovinari. Medicii, acuzați pentru decesul unei paciente

Un nou scandal a avut loc la Spitalul Orășenesc „Sfântul Ştefan“ din Rovinari, județul Gorj. Polițiștii gorjeni au deschis dosar penal după ce o pacientă de 57 de ani a decedat. Rudele femeii acuză medicii de nepăsare și susțin că unul din medicii de gardă nici nu s-a ridicat de pe scaun pentru a-i acorda pacientei primul ajutor, potrivit Pandurul.

Femeia care a murit la spital era din Telești, Gorj. Ginerele ei acuză medicii spitalului că nu și-au făcut treaba. „Am dus-o pe soacra mea la spital. Avea dureri în piept şi nu putea să respire. A fost dusă cu ambulanţa la spital. Am sunat la 112. Noi când am ajuns, ne-au spus că i s-a înrăutăţit starea pe maşină, că ar fi intrat în stop cardio-respirator sau ceva de genul. I-au pus aparate, numai că acei medici, în loc să fie mai cooperanţi, stăteau şi gândeau unde să o trimită, dacă pot să o trimită, să dea telefoane, că nu o primeşte acolo, până au făcut hârtiile i-a fost din ce în ce mai rău. I-au luat glicemia, într-adevăr a avut-o puţin mare de acasă, avea 320. Nu ştim ce tratamente i-au făcut. A venit şi Poliţia. Au fost doi doctori, un domn doctor şi o domnişoară la care a mai murit un om în urmă cu câteva luni”, a declarat Cosmin Cornoiu, ginerele femeii, potrivit Mediafax.

Pacienta a fost adusă la spital cu dureri în piept şi glicemie ridicată. După aproape două ore, aceasta a murit. De altfel, fiica femeii acuză doctorul de gardă că i-a tratat mama cu indiferență. „Când v-a spus unchiul meu că i-a venit rău, că trage să moară, atunci vă ridicarăţi de pe scaun. Dădeaţi telefoane, că nu ştiaţi. Vrem şi noi o explicaţie! Să ne spună şi nouă doamna de ce a murit şi ce se întâmplă”, i-a reproşat medicului fiica pacientei decedate. Cadrul medical acuzat i-a răspuns: „Doamnă, aţi adus-o destul de grav, cu un grad de comă de gradul I. Am venit la patul doamnei să o examinez?”. Toată scena a fost filmată cu telefonul mobil.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La rândul său, ginerele femeii a mai spus că „Noi am spus că îi e rău şi că vomită şi doctorul spunea «lasă, că îşi revine». Stătea acolo liniştit domnul doctor. Puteau să ne spună direct să mergem în altă parte. Am cerut imediat informaţii. Am şi filmat. Vrem să se facă dreptate. Nepăsarea aceasta, stai să te rogi de ei să îţi facă ceva. Când îi vezi că te privesc de deasupra şi spun că ştiu ei ce au de făcut, asta mă deranjează. Decesul a fost anunţat la 21.45, noi am dus-o pe la 19.30-20.00. Până s-au hotărât ce să facă, demersurile, până au făcut hârtiile, a trecut o oră şi ceva. Dacă vezi că nu e de competenţa ta, trimite-o mai departe. Nu ne spui că e bine şi apoi că a murit” , potrivit Pandurul.

Fiica decedatei susține că și-a adus mama „pe picioarele ei”. „Am adus-o pe picioare. Un om pe picioare nu vine în comă. Eu când am intrat aici, dumneavoastră nu aţi făcut decât acte şi nu aţi ştiut nici măcar unde să o trimiteţi”, a explicat tânăra.

Reprezentanții spitalului susțin că și-au făcut treaba. „Doctorii şi-au făcut datoria, cu presiunea care a fost pusă pe ei, că au fost patru cazuri în acelaşi timp şi cu toată presiunea, că au fost înjuraţi şi făcuţi în toate felurile, ei şi-au făcut treaba. Noi, aici, ne dăm sufletul pentru pacienţi”, a declarat Adrian Murea, managerul Spitalului „Sfântul Ştefan” din Rovinari, conform Pandurul.

Poliţiştii au deschis un dosar de cercetare penală pentru ucidere din culpă, potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Gorj, Andrei Lazăr.

Nu este primul caz de acest gen. În această vară, în luna iulie, un alt pacient a murit pe o bancă de lângă Spitalul Orăşenesc Rovinari, după ce cadrele medicale au refuzat să se deplaseze câţiva paşi.

Politica