luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

România depăşeşte SUA în Indexul Global al Libertăţii Presei 2018

România ocupă locul 44, urcând două locuri faţă de anul precedent, clasându-se chiar în faţa Statelor Unite, în ediţia din anul 2018 a Indexului Global al Libertăţii Presei, publicat miercuri de organizaţia neguvernamentală Reporteri fără Frontiere (RSF).

În pofida evoluţiei pozitive a libertăţii presei în România, organizaţia trage un semnal de alarmă în legătură cu „transformarea mass-mediei în instrumente de propagandă politică” şi „temerile privind cenzura politică” în acest domeniu, scrie Mediafax.

„Mass-media a fost din ce în ce mai mult transformată în instrumente de propagandă politică (în special în anii electorali), unde politizarea excesivă a mass-mediei, mecanismele corupte de finanţare, politicile editoriale subordonate intereselor proprietarului şi infiltrarea redacţiilor de către serviciile de informaţii au devenit noul normal”, afirmă RSF.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Mediul mediatic a fost, de asemenea, afectat de activităţile grupurilor de extremă-dreaptă cu legături cu Biserica Ortodoxă – ea însăşi parţial finanţată de stat – care se opun deschis libertăţii presei”, se mai arată în comunicat.

„Un proiect de lege propus de Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor şi liderul Partidului Social-Democrat, care ar penaliza denigrarea României în străinătate şi va reintroduce defăimarea în Codul penal. Acesta a alimentat temerile cu privire la cenzura politică în mass-media”, adaugă RSF.

Politica