sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Maternitatea din Râmnicu Vâlcea, reabilitată cu fonduri europene

Maternitatea din Râmnicu Vâlcea va fi consolidată și reabilitată termic de administrația județeană, prin accesarea de fonduri externe nerambursabile, în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3.

Este vorba despre un proiect pentru care se doreşte obţinerea unei finanţări în valoare maximă de 25 milioane de euro, iar tema de proiectare va fi scoasă la licitație în două săptămâni, după cum a anunțat președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu.

În două săptămâni vom scoate la licitație tema de proiectare pentru modernizarea maternității din Râmnicu Vâlcea, atât a exteriorului cât și a interiorului, se vor face compartimentări, modernizări. Pornim din subsol și încheiem pe acoperișul clădirii. Maternitatea din Râmnicu Vâlcea va fi modernizată cu fonduri europene”, a declarat președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Proiectul constă în îmbunătățirea izolației termice a anvelopei clădirii, a șarpantelor și învelitoarelor, inclusiv măsuri de consolidare a clădirii; introducerea, reabilitarea și modernizarea instalațiilor pentru agent termic, a sistemelor de ventilare și climatizare; utilizarea surselor regenerabile de energie, pentru asigurarea necesarului de energie a clădirii; înlocuirea, repararea sau modernizarea lifturilor, reabilitarea spațiilor verzi din jurul spitalului etc, după cum au precizat reprezentanții administrației vâlcene. 

Politica