vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

„Protejăm natura. Colectăm selectiv”, un proiect de succes al Salubritate Craiova

Au trecut doar câteva zile de la închiderea celei de-a doua ediții a concursului „Protejăm natura. Colectăm selectiv”, organizat de SC Salubritate Craiova SRL și deja reprezentanții operatorului de salubrizare din Bănie fac bilanțul pentru a evalua impactul celui mai recent proiect de promovare a colectării selective în rândul copiilor din cele 20 de unități de învățământ participante.

În perioada 16 octombrie – 9 decembrie 2017, elevii și preșcolarii au învățat despre necesitatea reciclării deșeurilor de ambalaje și au avut posibilitatea să aplice colectarea selectivă prin intermediul recipientelor dedicate pe care le-au primit în prealabil din partea operatorului de salubrizare. Proiectul a fost derulat în parteneriat cu Primăria Municipiului Craiova, SC Eco-Rom Ambalaje SA și SC IT Six Global Services SRL.

Cea de-a doua ediție a proiectului nostru ne-a oferit din nou ocazia de a cunoaște cadre didactice dedicate, care au înțeles cât de important este să determine copiii să dobândească în școală nu doar cunoștințe ci și principii și valori solide, cum ar fi protejarea mediului înconjurător. Interesul nostru pe termen lung este acela de a educa elevii astfel încât aceștia să se transforme în adulți responsabili, interesați de gestionarea corectă a deșeurilor. Este motivul pentru care vom continua seria proiectelor dedicate școlilor și grădinițelor din Craiova. Suntem convinși că numai prin organizarea unor campanii de informare derulate pe parcursul mai multor ani vom avea rezultate pozitive în ceea ce privește colectarea selectivă a deșeurilor. Felicităm școala câștigătoare și îi asigurăm pe toți reprezentanții unităților de învățământ din municipiul nostru că vor găsi mereu în noi un partener de încredere”, a declarat Mihai Butari, director general în cadrul SC Salubritate Craiova SRL.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Școala Sfântul Dumitru din Craiova, câștigătoare la cea de-a doua ediție

Cei 3.700 de elevi și preșcolari din municipiul Craiova, cu vârste cuprinse între 3 și 10 ani, care au participat la proiect, au primit manuale și materiale educative atractive, create special pentru copii, despre cum să sorteze deșeurile și de ce este importantă reciclarea pentru protejarea mediului înconjurător. Pe parcursul lunilor octombrie și noiembrie, copiii din cele 20 de unități de învățământ din municipiul Craiova care s-au înscris la startul competiției din cadrul „Protejăm natura. Colectăm selectiv au participat la activități didactice interactive desfășurate pe baza manualelor și broșurilor puse la dispoziție de Eco-Rom Ambalaje SA și SC Salubritate Craiova SRL. De asemenea, școlile și grădinițele au organizat ateliere de reciclare creativă, activități de distribuire de fluturași cu mesaje ecologice și un flash mob, toate acțiunile fiind promovate pe pagina de Facebook a proiectului, Craiova Colectează Selectiv.

La final, câștigătoare a fost declarată Școala Sfântul Dumitru din Craiova, care a reușit să strângă cea mai mare cantitate de deșeuri reciclabile și să respecte criteriile de evaluare din cadrul concursului. Școala va primi materiale didactice în valoare de 1.000 de euro, oferite de sponsorul proiectului, SC IT Six Global Services. Șapte tone de ambalaje din hârtie, carton, plastic și sticlă au fost colectate de la cele 20 de unități de învățământ pe parcursul celor 7 săptămâni de concurs.

Prima ediție a proiectului, premiată de ECOTIC

Succesul înregistrat de proiect în rândul școlilor și grădinițelor din Craiova a fost apreciat și în cadrul concursului național „Premiile Pentru Un Mediu Curat”, desfășurat de Organizația ECOTIC. SC Salubritate Craiova SRL a câștigat marele premiu la categoria Companii în cadrul acestei competiții, pentru prima ediție a proiectului „Protejăm natura. Colectăm selectiv”, desfășurată în această primăvară în 26 de unități de învățământ din municipiul Craiova.

Politica