vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Strada A.I. Cuza, modernizată cu stâlpi de 3.000 de euro bucata

Strada A.I. Cuza a fost reabilitată, însă, pe lângă carosabil, municipalitatea a operat schimbări și la nivelul trotuarelor și al cablurilor suspendate, coborându-le pe acestea în subteran. Și, cum stâlpii de iluminat nu se mai integrau corespunzător în „peisaj”, Primăria Craiova i-a schimbat și pe aceștia.

Conform unui răspuns transmis Jurnalul Olteniei de către municipalitatea craioveană, pentru un singur stâlp a fost cheltuită suma de 11.461,92 de lei fără TVA, adică 13.639,68 de lei cu TVA, echivalentul a 3.031 de euro cu TVA pentru fiecare stâlp și lucrările conexe.

Prețul unitar pentru montarea pe str. A.I. Cuza, a stâlpului stradal retro, inclusiv fundație, este de 11.461,92 lei fără TVA. Menționăm că în prețul unitar sunt cuprinse toate elementele de deviz: materiale, manoperă, utilaj, transport etc, acesta fiind aprobat prin contractul de delegare nr. 48275/27.03.2015 (contractul pentru iluminatul public, cu societatea Flash Lighting Services – n.r.)”, au explicat reprezentanții municipalității. Practic, banii intră în contractul pe care Primăria Craiova l-a încheiat cu operatorul de iluminat public, pentru că toate lucrările legate de iluminat se desfășoară în cadrul contractului de concesiune cu acesta.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Lucrările de realizare a instalației de iluminat ornamental pe strada A.I. Cuza se execută de către operatorul SC Flash Lighting Services SA, în baza contractului de delegare prin concesiune a serviciului de iluminat public din municipiul Craiova, nr. 48275/27.03.2015, aprobat prin HCL 97/26.03.2015”, au mai spus cei din Primărie.

Pavelele și stâlpii vechi, puși deoparte pentru alte lucrări

Vechii stâlpi care au fost demontați de pe strada A.I. Cuza se află în custodia operatorului SC Flash Lighting Services SA, conform contractului de concesiune mai sus amintit, și vor fi relocați în alte zone în funcție de necesitățile municipalității.

În ceea ce privește partea de pavaj, „pavelele rezultate au fost predate pe bază de procese verbale de predare-primire către RAADPFL Craiova, urmând a fi folosite pentru lucrări de reparații în Municipiul Craiova. Lucrările de reparații și întreținere a sistemului rutier aferent străzii A.I. Cuza sunt executate în baza acordului cadru nr. 145257/9.10.2014, încheiat între Municipiul Craiova, în calitate de achizitor, și SC DELTA ACM 93 SA București în calitate de prestator, materialele fiind preparate și puse în operă de către această societate”.

Strada A.I. Cuza a intrat într-un proces de modernizare în data de 7 august, proces care include schimbarea covorului asfaltic, schimbarea pavajului de pe trotuare și a bordurilor, coborârea în subteran a cablurilor și schimbarea stâlpilor de iluminat. În momentul de față, doar carosabilul este gata, trotuarele așteptând noul pavaj. Stâlpii de iluminat nu sunt montați complet, ceea ce face ca, noaptea, zona să fie destul de prost iluminată.

Politica