vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Podul Suspendat din Parcul „Romanescu”, investiție de 6 milioane de lei din bugetul local

Primăria Craiova supune aprobării consiliului local expertiza tehnică și Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenție pentru Podul Suspendat din Parcul „Nicolae Romanescu”. Astfel, la ședința ordinară de joi, consilierii vor decide dacă municipalitatea craioveană va scoate din vistierie peste 6 milioane de lei cu TVA pentru reabilitarea podului, simbol important pentru parcul nou-reabilitat.

Municipalitatea le propune consilierilor locali, la ședința lunară ordinară de joi, ca peste 6 milioane de lei de la bugetul local să meargă către reabilitarea Podului Suspendat din Parcul „Romanescu”. Suma de bani a fost estimată în urma Expertizei Tehnice și a Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenție, documentele care sunt supuse votului consilierilor la unul dintre punctele de pe ordinea de zi.

În urma examinării vizuale a podului suspendat, se constată, în general, o stare bună a structurii acestuia, dar sunt semnalate unele deficienţe la nivelul finisajelor portalurilor şi ale culeelor, la nivelul structurii metalice a căii de rulare s-a constatat coroziunea tuturor elementelor componente, iar la nivelul podinei din lemn, s-a constatat degradarea în proporţie de 50% (…) Se constată fisuri şi crăpături în tecuiala decorativă din similipiatră şi pe alocuri se observă chiar lipsa acesteia. Terasele portalurilor sunt deteriorate, hidroizolaţia fiind complet distrusă şi permiţând dezvoltarea vegetaţiei în acea zonă, existând chiar arbuşti crescuţi pe terasa unuia dintre cele două portaluri. Se mai observă existenţa atacului biologic şi microbiologic, prin apariţia de muşchi, licheni şi eflorescenţe saline, datorate mediului umed din parc. Trebuie subliniată lipsa fisurilor şi a degradărilor care apar ca urmare a solicitărilor seismice: fisuri înclinate în X, fisuri orizontale de forfecare la baza portalurilor, striviri ale zidăriei la capetele”, arată documentația din cadrul raportului atașat proiectului de hotărâre.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Suma totală care ar urma să fie alocată reabilitării Podului Suspendat este de 6.243.288 de lei, bani în care este inclusă și TVA. Municipalitatea estimează că lucrarea ar trebui să dureze 12 luni, însă asta de-abia după ce vor fi scoase la licitație Proiectarea Tehnică și Execuția.

Politica