marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ALDE Dolj continuă să se consolideze

Vicepreşedintele PNL Dolj Adinel Ilinca a trecut la ALDE. Alianţei Liberalilor şi Democraţilor din judeţul Dolj s-a alăturat şi primarul liberal Eugen Giurcă. Cei doi au fost prezentaţi, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă de preşedintele ALDE Dolj, Ion Cupă.

Adinel Ilinca s-a înscris în ALDE Dolj şi va ocupa şi aici o funcţie de vicepreşedinte.

Avem mare încredere în experienţa dumnealui, ştim ce a făcut în zonă. Este un om pe care eu vreau să mă bazez foarte, foarte mult în dezvoltarea filialei ALDE Dolj”, a declarat deputatul Ion Cupă, preşedinte ALDE Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Adinel Ilinca a explicat de ce a renunţat la PNL: „Consider că activitatea mea în cadrul PNL nu a fost apreciată, ba chiar obstrucţionată, la deciziile pe care le-am luat în cadrul organizaţiilor locale de care am răspuns. La alegerile locale, de exemplu, domnul Cristi Tuţă a fost candidatul nostru, a ieşit în sondaje pe locul I, nu s-a acceptat. Domnul Tuţă a fost obligat, întâmplarea face, să candideze din partea ALDE şi a ieşit primar. (…) De fapt marele PNL, la ora actuală, este marele PDL. Deciziile în cadrul partidului se iau de 4-5 persoane din vechiul PDL şi nu se discută în mod transparent în biroul judeţean”.

În ceea ce îl priveşte pe primarul din Sălcuţa, acesta nu se poate înrola încă în partid, dar susţine politica ALDE.

Din păcate, domnul Giurcă nu poate deveni membru ALDE, pentru că asta este legislaţia, dar se alătură programului politic al ALDE şi împreună vom fi parteneri până la finalul mandatului, sper şi după aceea când va fi posibilitatea să fie membru nostru”, a afirmat Ion Cupă.

Eugen Giurcă a spus: „Din momentul de faţă voi susţine formaţiunea ALDE, deoarece în această formaţiune mă regăsesc cu prieteni şi aici este spirit de echipă. În cealaltă parte nu am fost băgaţi în seamă ca şi primari”.

În cadrul conferinţei de presă, preşedintele ALDE Dolj a mai afirmat că a fost demarat procesul de organizare al alegerilor în toate cele 111 organizații teritoriale ale partidului, până acum având loc alegeri în Malu Mare, Coțofenii din Față, Brabova, Botoșești Paia și Scaiești.

Până la finalul anului, acest proces se va finaliza cu Conferința Județeană de Alegeri.

Obiectivul ALDE Dolj rămâne acela de a obține la toate alegerile din 2019 și 2020 un scor cu două cifre, au mai precizat reprezentanţii partidului.
Alegeri au loc şi în organizaţia municipiului reşedinţă de judeţ, a explicat preşedintele ALDE Craiova, Anişoara Stănculescu: „Continuăm să ne consolidăm organizaţiile de cartier, zonale, şi, la sfârşitul lunii vom avea o conferinţă de alegeri unde ne propunem ca biroul acestei organizaţii municipale ALDE Craiova să fie format pe jumătate din doamne. Vrem să arătăm că susţinem politica de gen şi în Dolj şi în România”.

 

Politica