sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Poluare, după incendiul de la depozitul de plastice

Incendiul uriaş izbucnit joi seara la depozitul de deşeuri reciclabile al unei firme din Drobeta Turnu Severin a fost stins, iar pompierii urmează să stabilească de la ce a pornit focul. Dincolo de cele mai bine de şaptesprezece ore de luptă cu flăcările, în urma acestui incendiu s-a înregistrat o uriaşă degajare de fum, care a dus la creşterea şi de peste 30 de ori faţă de măsurătorile dintr-o zi normală a concentraţilor de benzen şi etil benzen, elemente chimice cancerigene.

Pompierii au acţionat toată noaptea şi abia dimineaţă au reuşit să învingă în lupta cu flăcările. Din cauza norului de fum degajat, aerul în mare parte a oraşului Drobeta Turnu Severin a devenit aproape irespirabil.

În urma măsurătorilor făcute, în aer s-au descoperit compuşi cancerigeni care aveau concentraţii şi de 30 de ori mai mari decât valorile unei zile normale. Autorităţile spun însă că nu au fost depăşite limitele maxime admise de poluare, iar comisarii gărzii de mediu au declanşat o anchetă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„În buletinele de presă emise de Agenția Mediului, atât de autolaborator, cât și de către stația aflată la sediul Agenției, există creșteri destul de semnificative ale valorilor la parametrii măsurați însă așa cum reiese din buletinul de analiză aceste se încadrează în concentrațiile maxime admise. Garda de Mediu va demara un control amănunțit la această firmă, verificând atât circumstanțele izbucnirii incendiului, cât și condițiile pe care această firmă ar fi trebuit să le respecte în conformitate cu autorizația de mediu care i-a fost emisă”, comisar Mihaela Ciocoteală, de la Garda de Mediu Mehedinţi

Firma colectează mase plastice, apoi le face granule și din granule face folii și a fost amendată pe 5 aprilie, de Garda de Mediu, pentru depozitare necontrolată de deșeuri.

În funcţie de gravitatea efectelor cauzate de poluare sau a neregulilor descoperite în cazul nerespectării condiţiilor de depozitare a deşeurilor, administratorul depozitului riscă amenzi de până la 200.000 de lei.

 

 

Știrile RTS

 

 

 

Politica