luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Încă 24 de contracte de finanțare pentru microîntreprinderi, semnate de ADR Sud-Vest Oltenia

La sediul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia au fost semnate, la finele săptămânii trecute, 24 de contracte de finanțare în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020. În total, la nivelul Regiunii Sud-Vest Oltenia, până la această dată, au fost semnate 35 contracte de finanţare, în valoare solicitată totală de 24.194.207,86 lei (5,2 milioane euro).

Cele 24 de contracte semnate vineri sunt încadrate în Prioritatea de Investiţii 2.1, Operaţiunea A – Microîntreprinderi – Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi şi prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri, informează Agenția printr-un comunicat de presă.

Contractele de finanțare, pentru o multitudine de domenii

Policlinica Buna Vestire Craiova

Contractele au fost semnate de doamna Marilena Bogheanu, director general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, dar şi de reprezentanţii legali ai societăţilor beneficiare.

Proiectele, a căror valoare solicitată totală este de 16.934.561,79 lei (3.708.839,64 euro*), vizează investiţii în mai multe domenii. Vorbim despre fabricarea de dispozitive, aparate şi instrumente medicale stomatologice, activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică legată de acestea, tratarea şi eliminarea deşeurilor periculoase, lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidențiale, lucrări de construcţii a drumurilor şi autostrăzilor, lucrări de pregătire a terenului, fabricarea produselor din material plastic, fabricarea componenetelor electronice, întreţinerea şi repararea autovehiculelor, lucrări de instalaţii sanitare de încălzire şi de aer condiţionat, fabricarea prin tricotare sau croşetare a ciorapilor şi articolelor de galanterie, prelucrarea datelor, administrarea paginilor web şi activităţi conexe, activităţi ale agenţiilor de publicitate, fabricarea de mobilă, fabricarea articolelor din material plastic pentru construcţii, activităţi de producţie cinematografică, video şi de programe de televiziune, tăierea şi rindeluirea lemnului, precum și operaţiuni de mecanică generală.

În cadrul apelului de proiecte destinat microîntreprinderilor, la nivelul regiunii Sud-Vest Oltenia au fost depuse 350 cereri de finanţare până la termenul limită de 4 mai 2017, cu o valoare totală de 371,92 milioane lei (81,45 milioane euro). Alocarea financiară disponibilă în cadrul acestui apel, pentru regiunea Sud Vest Oltenia, a fost de 28,02 milioane euro.

Până la acesta dată, în cadrul Priorității de Investiții 2.1.A –Microîntreprinderi, la nivelul Regiunii Sud-Vest Oltenia, au fost semnate, în total, 35 contracte de finanţare, în valoare solicitată totală de 24.194.207,86 lei (5,2 milioane euro).

La nivelul biroului de informare din cadrul ADR SV Oltenia, potenţialii beneficiari şi beneficiarii POR 2014-2020, pot primi îndrumare şi consiliere pentru realizarea activităţilor specifice legate de depunerea şi implementarea contractelor. Date suplimentare pot fi obținute la tel. 0251412780 sau prin e-mail, la adresa o[email protected].

Politica