luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Anchetă la Spitalul de Urgență din Craiova, după moartea unui bebeluș

Anchetă la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) din Craiova, după ce un bebeluș a decedat la trei zile de la internare. Poliția a încadrat cazul ca moarte suspectă.

Bebelușul a fost internat la Secția de Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență din Craiova cu pneumonie și dermatită. În spital, starea lui s-a agravat, iar duminică seara a intrat în stop cardio-respirator și a decedat. Poliția a fost anunțată de un medic al SJU Craiova, asta după ce tatăl copilului a devenit agresiv verbal.

Este vorba despre un băiețel, în vârstă de cinci luni, care ar fi decedat ieri la Spitalul de Urgență, la Secția ATI. A fost întocmit dosar penal în cauză și se fac verificări. Cercetările au demarat în urma unui apel pe 112, de la un medic din spital care a sesizat că are un conflict verbal cu un bărbat. Polițiștii ajunși la fața locului au stabilit că acest conflict a fost generat de decesul minorului de cinci luni”, a declarat Amelia Barbu, purtător de cuvânt al Poliției Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Polițiștii doljeni au deschis în acest caz un dosar de moarte suspectă și așteaptă rezultatele necropsiei.

Părinții acuză medicii SCJU Craiova de moartea copilului.

Copilul a fost deconectat de la aparate fără acordul meu. Mi-au spus doar că a decedat nu și motivul. Vinovații trebuie să plătească pentru moartea copilului meu”, a spus, presei, Adrian Popescu, tatăl copilului decedat.

Reprezentanții unității medicale spun însă că bebelușul a avut o stare de sănătate precară, fiind internat de mai multe ori și în alte unități medicale cu diferite diagnostice.

De când s-a născut. a fost internat de mai multe ori. După ce era tratat, acasă făcea din nou pneumonie, dermatită și avea și răni inghinale din cauza igienei precare. Pe 20 aprilie a ajuns din nou în spital, dar deși i s-a făcut tratament, starea sa s-a agravat. A fost transferat la Terapie Intensivă, unde a fost ventiat mecanic. Duminică a ora 17 a făcut stop cardiac, iar după o oră de manevre de resuscitare fără rezultat a fost declarat decesul, fiind apoi și deconectat de la aparate”, a declarat dr. Cristiana Geormăneanu, purtător de cuvânt al SJU Craiova.

Aceasta a mai precizat că părinții au fost informați despre starea de sănătate a copilului.

Politica