Conecteaza-te cu noi

Eveniment

Urmărit de autoritățile poloneze pentru înșelăciune, prins în Vâlcea

Publicat

pe

Un vâlcean este acuzat că a înșelat mai multe persoane, din Polonia, de la care a cumpărat autoturisme cu documente false. Bărbatul a fost prins de polițiști.

Poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Vâlcea, cu sprijinul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională al Poliţiei Române, au pus în aplicare un mandat european de arestare, emis de autorităţile judiciare din Polonia, Tribunalul Regional Varşovia – Praga, pe numele unui vâlcean, bănuit de comiterea a 7 infracţiuni de înşelăciune, falsificarea de acte oficiale şi uz de acte oficiale falsificate, fapte prevăzute de Codul penal polonez.

La data de 27 martie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Poliţiei Olăneşti, l-au depistat pe V.A.F., de 24 de ani, din oraşul Olăneşti, care era urmărit internaţional pentru comiterea a 7 infracţiuni de înşelăciune, prin intermediul internetului.

În fapt, tânărul în cauză ar fi folosit mai multe documente oficiale (contracte de vânzare – cumpărare) falsificate, pentru achiziţionarea unor autoturisme, oferind vânzătorilor date de identificare false.

Prejudiciul produs cumpărătorilor de autoturisme este estimat la peste 112.000 PLN.

Poliţiştii vâlceni l-au depistat pe tânărul în cauză şi l-au prezentat procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Piteşti, care, a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, acesta fiind încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş”, potrivit IPJ Vâlcea.

Vâlceanul va fi predat autorităților poloneze.