joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Preşedintele PSD Balş, Cătălin Rotea, nu mai este secretar de stat în Ministerul Dezvoltării

Secretarul de stat Cătălin Rotea a fost eliberat din funcţia pe care o ocupa la Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, decizia fiind publicată, luni seara, în Monitorul Oficial.

Rotea a scris, marţi, pe pagina sa de pe un site de socializare că a fost onorat să ocupe această funcţie şi să lucreze cu vicepremierul Sevil Shhaideh. „Aseară, în Monitorul Oficial a fost publicată eliberarea mea din funcția de Secretar de Stat al Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene. Am fost onorat să lucrez cu doamna vicepremier, Sevil Shhaideh și o respect în mod deosebit, fiind convins că, sub conducerea sa, acest minister va dezvolta o serie de proiecte benefice tuturor comunităților locale din România. Am sentimentul datoriei împlinite față de toți primarii olteni, indiferent de culoarea lor politică. Sunt mândru să fac parte din echipa PSD Olt și să fiu președintele organizației PSD Balș, asupra căreia îmi voi concentra atenția mai mult în perioada următoare”, a notat Cătălin Rotea.

Preşedintele executiv al PSD Olt, Marius Oprescu, a declarat pentru Jurnalul Olteniei că preşedintele partidului, Liviu Dragnea, este cel care poate da motivele pentru care Rotea nu mai este secretar de stat. „Răspunsul la întrebarea privind eliberarea din funcţie a lui Cătălin Rotea nu poate să-l dea decât Liviu Dragnea, nu vicepremierul Sevil Shhaideh, nu premierul Sorin Grindeanu. Şi eu sunt foarte curios şi foarte atent să văd răspunsul la această întrebare”, a declarat Oprescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Fostul candidat PSD la Primăria Balş, Cătălin Rotea, a fost numit în funcţia de secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, pe 17 ianuarie. Cătălin Rotea a fost prefect al judeţului Olt, în perioada septembrie 2013 – martie 2014, iar înainte de această perioadă a ocupat funcţia de comisar şef al Comisariatului Judeţean al Gărzii Naţionale de Mediu.

Ulterior, Rotea a ocupat funcţia de şef de cabinet în cadrul Ministerului Finanţelor Publice (MFP) şi de consilier în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP).

În perioada 2015-2016, Cătălin Rotea a condus Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor (DJEP) Olt, instituţie aflată în subordinea Consiliului Judeţean (CJ). În iunie 2016, Rotea a candidat la Primăria oraşului Balş, ulterior preluând conducerea organizaţiei PSD de pe Olteţ.

Politica