vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cupa României Dolj/ Joacã doar Liga a 5-a

În aceastã dupã amiazã, vor avea loc 10 meciuri, între care unul pe arena de la Hanul Doctorului.

Competiția KO a fazei județene programeazã, azi, o nouã rundã. Vor fi angrenate grupãri din cele 5 serii ale Ligii a 5-a. Se va juca și o partidã în Bãnie, unde pe arena de la Hanul Doctorului, juniorii U19 de la GP Craiova vor da piept de la ora 16.30 cu liderul neînvins al seriei a 2-a din Liga a 5-a, Gloria Catane, iar jocul va fi arbitrat de trioul format din Mihai Badea, Cristinel Barbu și Cosmin Andrei, observator fiind delegat fosta mare glorie a Craiovei Maxima, Costicã Donose.
„Este un meci important pentru noi pentru cã vrem sã continuãm pe aceeași linie a rezultatelor bune din campionat, unde suntem singura echipã din județ neînvinsã. Ne dorim sã mergem, cât mai departe în Cupã, însã vom trata foarte serios jocul, mai ales cã vom întâlni o echipã de juniori foarte bunã în competiție în care evolueazã”, a declarat unul dintre jucãtorii experimentați de la liderul seriei a 2-a, Marius Staicu. Pe lângã meciul de la Han se vor mai disputa în aceastã rundã a Cupei meciurile: Flacãra Moțãței – Viitorul Ciupercenii Noi (teren: Flacãra/Moțãței; arbitri-Nicolae Ghiban, Cosmin Pârvu și Cristi Pãunescu; Observator: Dorel Rãmoiu, din Calafat); Aktiv Padea – Progresul Cerãt (teren: Comunal/Padea – Drãnic; Nicușor Rãsteanu – Silviu Sãndoi și Cãtãlin Simion; Aurel Dida), Știința Calopãr – Voința Belcin (teren Știința – Calopãr; Mihãițã Cîrnaru – Edward Ionescu Tãciulescu, Adrian Roșoga; Radu Șchiopu), Progresul Mischii – Viitorul Țuglui (teren: Progresul/Mischii; Ionișor Fugaru – Mihai Bãrbulescu, Ștefan Mirea; Cristian Sãndoi), Viitorul Giurgița – Viitorul Afumați (teren: Deznãțuiul/Giurgița; Dan Buzãrnescu – Laurențiu Nica, Mihai Licã; Florea Marcel)
Fulgerul 2016 Mârșani – Victoria Știința Celaru (teren: Fulgerul/Mârșani;
Marius Andrei – Cristinel Luicã, Alexandru Vlad: Ion Matei), Progresul 91 Amãrãștii de Sus – Progresul Castranova (teren: Progresul/Amãrãștii de Sus; Iacob Costinel – Laurențiu Anghel, Sergiu Pãunescu; Marin Drâmboi), CS Sopot – Rapid Potmelțu (teren: Pietroaia/Pietroaia; Pompiliu Barbu – Cãtãlin Pârvulescu și Alina Dãnãșel; Ștefan Trãistaru)

Pe 12 martie, s-a jucat o altã rundã

Policlinica Buna Vestire Craiova

O partea din grupãrile calificate pentru etapa de azi a obținut acest drept în urma jocurilor ce au avut loc pe 12 martie. Atunci s-au duelat tot formații din liga a doua județeanã, iar cel mai interesant meci a fost cele dintre Victoria Știința Celaru și Voința Puțuri încheiat cu 8-5 pentru gazde. Pe lângã acest joc s-au mai disputat: Progresul Mischii – Avântul Pielești 3-1, CS Sopot – Voința Raznic 9-1, Vânãtorul Desa – Victoria Perișor 10-1, Unirea Amãrãștii de Jos – Fulgerul 2016 Mârșani 1-2, Progresul 91 Amãrãștii de Sus – AS Rojiste 3-2 și Energia Radomir – Progresul Castranova 2-3. Cupa României faza județeanã a fost câștigatã anul trecut de divizionara D Știința Danubius Bechet care a învins, dupã lovituri de departajare, în finala jucatã la Cârcea, pe Recolta Ostroveni. Bechețenii s-au oprit apoi în turul urmãtor fiind eliminați de cei de la ACS Podari, scor 0-2. De fapt grupãrile din eșaloanele județene nu au avut prea mulți sorți de izbândã cu echipe mai bine clasate, singura mare performanțã fiind realizatã acum 14 ani de fosta echipã Chimia Craiova, care dupã ce elimina pe divizionara B Internațional Curtea De Argeș, aducea la Combinat pe Steaua, de care fost învinsã cu 0-4.

Politica