luni, mai 20, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Salubritatea nu a primit nicio sesizare privind terenurile cu gunoaie

La cinci zile de la anunțul Salubritate Craiova și al Primăriei Craiova, care rugau craiovenii să trimită fotografii cu terenurile proprietate privată pe care se află gunoaie pentru a putea fi identificare mai ușor, nicio astfel de sesizare nu a fost trimisă către adresa de e-mail pusă la dispoziție.

Până în prezent, pe adresa de e-mail [email protected], nu am primit imagini din partea locuitorilor Craiovei cu terenuri nesalubrizate”, a declarat, pentru Jurnalul Olteniei, Cristina Ghenea, purtător de cuvânt al SC Salubritate Craiova SRL.

Reamintim că Serviciul Corp Control al Salubrității va demara, în perioada următoare, acţiuni de control asupra acestor locaţii, în vederea depistării şi sancţionării contravenţionale a deţinătorilor de terenuri. Municipalitatea și Salubritatea apelează și de această dată, ca și în cazul identificării gropilor din carosabil, la craioveni. Aceștia sunt rugați să transmită către Salubritate imagini sau filmulețe care surprind terenuri cu gunoaie, însoţite de locaţia exactă şi data la care au fost făcute, pe adresa de email [email protected], pentru a ajuta la identificarea și la continuarea măsurilor legale care pot fi luate în aceste cazuri.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Imaginile vor ajunge la Serviciul Corp Control, din cadrul SC Salubritate Craiova SRL. În cazul terenurilor neîntreţinute aflate în proprietate privată, se vor lua măsuri pentru identificarea proprietarului, în vederea somării şi, în caz de neconformare, a sancţionării contravenţionale a acestuia.

Potrivit art. 4 alin (2) lit. d din H.C.L. nr. 319/2009, cu modificările şi completările ulterioare, aruncarea pe domeniul public, (…), a ambalajelor, a deşeurilor şi a gunoaielor de orice fel (….)” constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 300-700 lei, în cazul persoanelor fizice, respective cu sume cuprinse între 700-1.500 lei, în cazul persoanelor juridice.

Totodată, potrivit art. 4 alin (1) lit. c din H.C.L. nr. 319/2009, cu modificările şi completările ulterioare, „neîmprejmuirea şi nesalubrizarea terenurilor deţinute cu orice titlu” constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 500-2.500 lei în cazul persoanelor fizice şi cu amendă cuprinsă între 1.000 şi 2.500 lei în cazul persoanelor juridice.

spot_img
spot_img

Politica