miercuri, mai 8, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Atleticele participă și în Liga de junioare

Peisajul fotbalistic severinean s-a îmbogățit, din această primăvară, cu o nouă echipă! Este vorba de ACS Atletic Drobeta, grupare feminină care va evolua în Liga de junioare U15. Severinencele se vor duela cu reprezentantele județelor Dolj, Teleorman și Prahova.

Astfel, iubitorii fotbalului din Drobeta-Turnu Severin vor avea șansa să vadă cum arată ,,sportul rege” atunci când este jucat de niște fete de 14-15 ani. Primul joc al reprezentantelor sexului frumos va avea loc, joi, 16 martie, de la ora 16, în compania echipei Real Craiova, pe terenul din incinta Facultății de Educație Fizică și Sport din Craiova. Pentru județul Mehedinți este o premieră ca o echipă feminină de fotbal să fie înscrisă în Liga de junioare U15.

,,Este ceva similar cu campionatul de juniori republicani B de la băieți. Fotbalul feminin se dezvoltă, Federația încercând să ofere cât mai multe competiții. Până acum participam doar la două-trei turnee într-un sezon, iar din acum oficialii au creat Liga de junioare U15. Echipa noastră e formată din fete pe care le pregătesc de doi ani de zile. Sunt dornice să practice fotbalul și, fără exagerare, sunt extrem de talentate, fapt dovedit, spre exemplu, la Olimpiada Națională a Sportului Școlar 2016, unde am ocupat locul doi pe țară. Sper ca în acest prim sezon să ne calificăm în faza superioară, iar obiectivul nostru pe termen scurt și mediu este acela de a avea posibilitatea să promovăm către echipa de senioare cât mai multe fete”, a precizat Daniel Ispas, antrenor ACS Atletic Drobeta.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Lotul severinencelor: Gabriela Belciug, Adelia Cherciu, Costina Cerbu, Ionelia Matei, Daniela Condescu, Elena Giurcă, Alina Buzdugănaru, Luciana Mudava, Petronela Ciolacu, Andra Gângu, Denisa Raia, Maximiliana Dan, Denisa Dragotă și Larisa Pătru.

La nivel național sunt înscrise 20 de echipe, în șase grupe geografice. Atletic Drobeta este repartizată în grupa D, alături de Club Sportiv Real Craiova, Universitatea Alexandria și CSS Sinaia. Clubul mai are înscrisă o grupă de fete și în Liga a II-a de senioare, care se află pe locul 4, după opt runde.

Politica