sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ALDE Dolj: Programul Școala Verde se va desfășura și în județul Dolj

Andra Popescu, vicepreședintă ALDE Dolj:” Reducerea poluării este foarte importantă pentru judeţul nostru şi nu doar din perspectiva gestionării deşeurilor”.

Obiectivul reducerii poluării este unul strategic pentru politicile pe care ALDE vrea să le implementeze în România. Eforturile ministrului ALDE al Mediului sunt focalizate pe realizarea acestui obiectiv.

Proiectele privind gestiunea deşeurilor şi evitarea infringementului în acest domeniu, cele vizând programul Rabla şi Rabla Plus, Casa Verde şi Casa Verde Plus vor fi prioritare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Totodată, analizăm opţiunea înlocuirii timbrului de mediu cu o rovignetă diferenţiată în funcţie de gradul de poluare al maşinii, ceea ce ne-ar permite să ne aliniem la standarde occidentale în marile aglomerări urbane.

Un proiect nou pe care noi cei de la ALDE vrem să îl introducem prin acţiunea Ministerului Mediului este Programul Şcoala Verde.

Prin acest Program vrem să asigurăm autonomie energetică pentru cât mai multe şcoli din România. Vor fi alocate de la Fondul de Mediu sume pentru ca unităţile şcolare să își achiziţioneze sisteme fotovoltaice sau alte sisteme care facilitează performanţe energetice reducând consumul de energie.

BIROUL DE PRESĂ ALDE DOLJ

Politica