vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Concursul pentru directorii de şcoli s-a finalizat

Concursul pentru ocuparea posturilor de directori şi directori adjuncţi din unităţile de învăţământ preuniversitar a fost finalizat la nivelul judeţului Dolj. Vineri, 9.12.2016, directorii au aflat rezultatele finale ale concursului.

În Dolj, au fost scoase la concurs un număr de 267 de posturi dintre care 194 pentru funcţia de director şi 73 pentru funcţia de director adjunct. 457 de persoane s-au înscris pentru susţinerea concursului: 321 candidaţi pentru funcţia de director şi 136 candidaţi pentru funcţia de director adjunct.

Pentru a promova concursul, directorii au susţinut o probă scrisă, urmată de analiza curricumului vitae, iar în ultima etapă, au susţinut un interviu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Proba scrisă a concursului a constat în rezolvarea în maximum 120 de minute a unui test-grilă cu itemi elaboraţi de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Știinţifice, analiza curricumului vitae a fost realizată de comisia de concurs, în plenul ei, în prezenţa candidatului, iar interviul a fost susţinut în faţa comisiei de concurs, în care a fost apreciată scrisoarea de intenţie, calitatea şi susţinerea de către candidaţi a ofertei manageriale şi a unui plan operaţional pentru un an.

În urma afişării rezultatelor iniţiale, pentru reevaluarea probei de interviu au fost depuse 30 de contestaţii. După reevaluarea probei s-a modificat situaţia pentru trei unităţi de învăţământ: Liceul Teoretic ”H. Coandă” Craiova, Liceul Tehnologic ”I. Aurelian” Malu Mare, pentru candidaţii la funcţia de director şi Școala Gimnazială ”N. Romanescu” pentru funcţia de director adjunct.

După rezolvarea contestaţiilor, s-au obţinut următoarele rezultate: 297 directori şi directori adjuncţi au fost admişi, 218 dintre ei au fost promovaţi, 88 au fost respinşi, doi neevaluaţi, iar 70 dintre aceştia nu s-au prezentat.

Ieri şi astăzi, candidaţii promovaţi pe mai multe funcţii vor depune la inspectoratul şcolar judeţean Dolj, în scris, opţiunea pentru o singură funcţie. După exprimarea opţiunii scrise, fiecare funcţie rămasă vacantă va fi ocupată de următorul candidat admis la concurs. Dacă nu există un alt candidat admis, funcţia rămâne vacantă.

Vineri, 16 decembrie, Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Școlar Judeţean Dolj va valida rezultatele concursului de ocupare a funcţiilor de director şi director adjunct la unităţile de învăţământ de stat şi le va transmite spre informare Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Știinţifice.

Politica