Primii brazi, în Piaţa Centrală din Bănie

Date:

 

Comercianţii de brazi au început să apară, de vineri, 9 decembrie, în Piaţa Centrală din Craiova. Până acum, la SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL au fost înregistrate şapte cereri de comercializare brazi, iar trei dintre comercianţi au început deja să vândă.

Avem brazi cu preţuri pornind de la 80 de lei, care ajung şi până la 500 de lei, în funcţie de mărime. Sunt aduşi din Danemarca şi sunt numai brazi”, a spus unul dintre comercianţi.

Brazii pe care îi avem sunt din Danemarca. O să stăm aici până pe 24 decembrie, iar preţurile sunt între 50 de lei în sus”, a spus un alt comerciant.

Pieţe şi Târguri au în continuare locuri disponibile pentru cei care doresc să vină să comercializeze pomii de Crăciun. Tariful pe care trebuie să-l plătească către SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL comercianţii este, potrivit HCL 474/2015, de 120 de lei pe zi, pentru un loc în suprafaţă de 10 mp.

Sezonul vânzării pomilor de Crăciun este abia la început. Îi aşteptăm pe comercianţii de brazi, cărora le vom pune la dispoziţie locuri de vânzare în toate pieţele în care avem spaţiu disponibil, iar cetăţenii nu trebuie să uite că cei mai frumoşi pomi de Crăciun tot în pieţe se găsesc”, a declarat purtătorul de cuvânt al SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL, Adrian Dinu.

Pomii de Crăciun, în vizorul poliţiei

În altă ordine de idei, poliţiştii Serviciului de Ordine Publică, împreună cu reprezentanţii Direcţiei Silvice Dolj, au organizat, pe 9 decembrie, o acţiune în municipiul Craiova pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilegale asociate din tăierea, transportul şi comercializarea pomilor de Crăciun.

Conform unui comunicat de presă emis de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj, în urma verificărilor efctuate la un centru comercial, oameni legii au constatat faptul că agentul economic comercializa 2.860 pomi de Crăciun proveniţi din Danemarca, fără documente de provenienţă prevăzute de normele legale în vigoare. Societatea comercială a fost sancţionată cu amendă, în valoare de 12.500 lei. Cei 2.860 pomi de Crăciun, în valoare de 71.500 lei, au fost confiscaţi.

Share post:

Popular

ULTIMA ORĂ
Recente

După zilele caniculare, vremea devine instabilă! Vor fi vijelii și grindină

Vremea va rămâne foarte caldă în următoarele două zile. Codul...

Alexandru Ișfan este încă pe lista CSU! La ce echipă și-ar dori jucătorul să presteze!

După ce au adus numai jucători liberi de contract,...

Pepe Bauza e netransferabil: „Am avut ofertă de 2 milioane și nu l-am dat”

Marele absent al derby-ului FCU - CSU este bijuteria...

Mehedinți. Jandarmii au scos un șarpe din canalizarea unei case

Jandarmii mehedințeni au scos un șarpe din canalizarea unei...