joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinţiul rămâne un judeţ foarte roşu: PSD o obţinut 62% din voturi!

Victorie foarte mare , aşteptări foarte mari! PSD a obţinut la nivelul judeţului Mehedinţi o victorie istorică, 61,74 la sută la Senat şi 62,27 la sută la Camera Deputaţilor. Liberalii sunt sub 19 la sută la ambele camere parlamentare şi sub media pe ţară. Virgil Popescu, președintele PNL Mehedinți, a obținut însă voturile necesare pentru mandatul de deputat.

Cifrele finale ale alegerilor parlamentare în judeţul Mehedinţi arată un dezastru total în tabăra PNL, mai exact rezultate sub media pe ţară. Cu 18,88 la sută la Senat şi 17,88 la sută la Camera Deputaţilor, PNL Mehedinţi poate spera cel mult la un deputat prin Virgil Popescu, locul de senator pentru Marius Bălu putând fi atribuit doar cu mare indulgenţă, în urma redistribuirii naţionale. Judeţul Mehedinţi are 2 senatori şi 4 deputaţi.PSD, în schimb, a triumfat şi pe judeţ ajungând la  procentul estimat de jurnalmehedinti.ro, imediat după ora 22.30, mai exact 62 la sută.ALDE a luat un scor foarte bun pe Mehedinţi, dar nu suficient pentru ca Ionuţ Sibinescu săştige un mandat de senator, decât dacă l-ar lua pe cel al lui Călin Popescu Tăriceanu, deoarece, la nivel naţional, ALDE a obţinut doar un mandat de senator!

Iată rezultatele finale la Mehedinţi:

Policlinica Buna Vestire Craiova

Senat:

PSD – 61,74 la sută;

PNL – 18,88 la sută;

ALDE – 7,82 la sută;

Mandate distribuite – 1; Liviu Mazilu; Cel de-al doilea mandat de senator de care beneficiază Mehedinţiul se va decide la redistribuire!

Camera Deputaţilor:

PSD – 62,27 la sută;

PNL – 17,88 la sută;

ALDE – 7,52 la sută;

Mandate distribuite – 2: Constantin Truşcă şi Vlad Bontea; Virgil Popescu-PNL-este cel de-al treilea deputat

Politica