vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ce s-a discutat la Colegiul Prefectural Mehedinţi

Marţi, a avut loc şedinţa ordinară a Colegiului Prefectural Mehedinţi, la care a participat prefectul judeţului Mehedinţi, Cristinel Pavel, directorii serviciilor deconcentrate, precum şi şefii structurilor MAI din judeţul Mehedinţi.

În deschiderea şedinţei a luat cuvântul inspectorul şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Mehedinţi, Nicea Mergeani, care a prezentat un raport privind activitatea ITM în primele nouă luni ale anului 2016. S-a subliniat faptul că în campania naţională privind identificarea şi combaterea cazurilor de muncă nedeclarată au fost depistaţi 26 de angajatori care foloseau 46 de persoane (din care 11 femei) fără să aibă încheiate contracte individuale de muncă. Faţă de aceşti angajatori s-au dispus măsuri de intrare în legalitate, aplicându-se sancţiunile contravenţionale corespunzătoare, valoarea amenzilor fiind de 380.000 lei.

Situaţia focarului de hepatită de la Gruia

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, s-a vorbit pe larg, în cadrul şedinţei, despre focarul de hepatită virală tip A de la Gruia izbucnit în luna septembrie 2016 într-o comunitate de romi. ,,Direcţia de Sănătate Publică Mehedinţi a prezentat o informare detaliată în legătură cu evoluţia şi incidenţa bolilor contagioase şi infecto-contagioase din anul 2016 şi, totodată, a prezentat în mod detaliat problema pe care o avem la Gruia cu un focar de hepatită A şi măsurile pe care le-au luat de limitare şi de reducere a acestui fenomen. Am înţeles că întâmpină greutăţi în aprovizionarea cu vaccinul necesar, motiv pentru care o să-i sprijinim pentru a le înlesni această achiziţie de vaccin”, a declarat prefectul Cristinel Pavel. Medicul Marinică Stoian de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi a informat că DSP a intervenit pentru limitarea numărului de îmbolnăviri şi stingerea focului prin izolarea şi tratamentul cazurilor în secţia de boli contagioase a Spitalului Judeţean de Urgenţe Drobeta Turnu Severin. Totodată, a subliniat că au fost identificaţi până în prezent 280 de contacţi şi s-au vaccinat până în prezent 59 de contacţi (profilaxie specifică prin vaccinare antihepatică A cu vaccin tip pediatric a contacţilor în vârstă de până la 15 ani în colaborare cu medicul de familie din localitate). În cadrul şedinţei, directorul Direcţiei Silvice Mehedinţi, Sorin Nicolicioiu, a prezentat o informare privind modificările legislative apărute în anul 2016 în domeniul silvic şi modalităţile de implementare la nivelul judeţului Mehedinţi.

 

Politica