vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Peste o mie de olteni, vaccinaţi împotriva gripei

Peste o mie de persoane din judeţul Olt au fost imunizate împotriva gripei, după cum a anunţat Direcţia de Sănătate Publică (DSP). Medicii DSP Olt, mai transmit că, săptămâna trecută, nu a fost înregistrat niciun caz de gripă.

În săptămâna precedentă s-au inregistrat 1753/ 62 –ARI şi 685/ 69– pneumonii. Ponderea o deţine grupa de vârstă cuprisă între 0- 19 ani. În săptămâna precedentă nu s-au înregistrat cazuri de gripă sau infecţii clinice compatibile cu gripa.

Din cele 18.000 de doze de vaccin gripal repartizat de M.S. într-o primă tranşă s-au realizat 1.255 de imunizări împotriva gripei, după cum urmează: persoane cu vârsta cuprinsă între 6 luni – 64 ani în evidenţă cu afecţiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, neurologice, diabet zaharat, obezitate, astm sau cu virusul imunodeficienţei umane = 391 doze; gravide = 2 doze; medici, cadre sanitare medii şi personal auxiliar, atât din spitale cât şi din unităţile sanitare ambulatorii, inclusiv salariaţi ai instituţiilor de ocrotire (copii sau bătrâni) şi ai unităţilor de bolnavi cronic, care prin natura activităţii vin în contact respirator cu pacienţii sau asistaţii = 62 doze; persoane, adulţi şi copii, rezidente în instituţii de ocrotire socială precum şi persoane care acordă asistenţă medicală, socială şi îngrijiri la domiciliul persoanelor la risc înalt 1 doză; toate persoanele cu vârsta 65 de ani = 799 doze”, a transmis DSP Olt într-un comunicat de presă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pentru limitarea extinderii infecţiilor virale, inclusiv gripa, D.S.P. – Olt recomandă populaţiei:

Evitarea zonelor aglomerate;

Evitarea contactului cu persoane bolnave;

Evitarea expunerilor în zonele aglomerate, cât şi în perioadele cu schimbări bruşte de temperatură;

Folosirea batistei de unică utilizare;

Respectarea unui regim sănătos de viaţă-alimentaţie bogată în legume şi fructe;

Adaptarea unei ţinute vestimentare adecvate sezonului.

 

Politica