vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Zeci de percheziții la hoții de lemne

72 de percheziții domiciliare, inclusiv în două județe din Oltenia, făcute astăzi de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești pentru destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în evaziune fiscală, delapidare, spălare de bani, tăiere și furt de arbori. Prejudiciul estimat pe un an din perioada investigat ar fi de o valoare ridicată la 4.000.000 de euro.

Perchezițiile au fost făcute la sediile și punctele de lucru ale unor firme și a domiciliile a 16 persoane bănuite de constituire a unui grup infracțional. Sibiu, Hunedoara, Alba, Maramureș, Teleorman, Argeș, Constanța, dar și Gorj și Vâlcea sunt județele vizate de inspectoratele de poliție.

În fapt, din cercetări a reieșit că, în perioada 2011-2016, membrii grupării, coordonați de un bărbat de 60 de ani, ar fi sustras achiziţionat fără documente legale, material lemnos, pe care ulterior l-ar fi prelucrat în cadrul unei fabrici din judeţul Vâlcea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ulterior, cei în cauză ar fi transportat în Portul Constanţa materialul lemnos prelucrat, pentru export către ţările arabe.

Din punct de vedere contabil, cheresteaua ar fi fost subfacturată în cadrul unui circuit format din 4 societăţi comerciale, diferenţa de bani nefiscalizată fiind însuşită de către aceştia.

De asemenea, anumite societăţi din cadrul circuitului economico-financiar ar fi beneficiat şi de sume foarte mari, cu titlu de rambursări de T.V.A.

Politica