vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Început de an universitar la UMF Craiova

Deschiderea anului universitar a reunit, luni, în Aula Universităţii de Medicină şi Farmacie din Craiova, mii de studenţi, cadre universitare şi invitaţi. Tinerii înscrişi la Facultăţile instituţiei de învăţământ craiovean, aşteptau nerăbdători, încă de la primele ore ale dimineţii, să-şi cunoască colegii, dar şi pe cei care o să le devină mentori şi care o să le îndrume paşii spre realizarea visului de a deveni medic.

“Vă mulţumesc pentru prezenţa dumneavoastră aici, la ceremonia prin care primim în rândurile noastre pe cei mai buni dintre cei buni, care şi-au dorit să facă parte din echipa noastră şi care timp de 6 ani vor creşte alături de noi, în cel mai frumos domeniu, cel al salvării vieţii şi sănătăţii oamenilor. Universitate de Medicină şi Farmacie din Craiova se situează în primele rânduri ale universităţilor de profil din ţară şi în topul universităţilor ce oferă pregătire medicală la standarde ridicate, graţie corpului academic şi de cercetare care activează aici, iar faptul că suntem aleşi de absolvenţii de liceu din toată Oltenia, cu rezultatele finale ceele mai bune, că în ultima vreme concurenţa la admitere s-a situat constant la un nivel crescut şi că mulţi dintre absolvenţii noştri ne reprezintă cu succes în spitale şi în clinici din Uniunea Europeană, demonstrează că suntem profesionişti şi ne străduim să formăm profesionişti. Tocmai de aceea, este important să vă dedicaţi cu seriozitate şi maturitate studiului, pentru a vă ridica la înălţimea scopului pe care vi l-aţi propus. O bună parte din procesul de învăţământ se bazează la ora actuală pe cercetare. Ne mândrim cu oportunităţile pe care le oferim în acest domeniu studenţilor noştri, multe dintre ele finanţate din fonduri europene. Pe lângă efortul de a le avea este necesară şi deprinderea de a frutifica aceste oportunităţi. Doar astfel, îmbinând învăţământul cu cercetarea şi activitatea la patul bolnavului, un tânăr îşi poate desăvârşi pregătirea şi poate aspira în viitor la o carieră academică. Rolul nostru, al cadrelor didactice, este acela de a-l îndruma şi a-l modela pentru realizarea aspiraţiilor sale”, a spus prof. dr. Ion Rogoveanu, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Craiova.

Mesaj către studenţi

Policlinica Buna Vestire Craiova

Studenţii, profesorii, dar şi părinţii au primit încurajări din partea rectorului Universităţii de Medicină şi Farmacie, acesta îndrumându-i să aibă o bună colaborare, să se sprijine reciproc, iar studenţii să-şi aleagă cel puţin un model dintre cadrele universitare care să le îndrume paşii şi să tindă să devină nişte profesionişti.

„Stimaţi colegi, lângă noi stau acum în această aulă viitorii noştri colegi de catedră sau de cercetare, de felul în care îi pregătim, îi motivăm şi îi sprijinim, depinde modul în care ei vor continua proiectele noastre, depinde însuşi viitorul universităţii noastre.
Dragi studenţi, suntem aici să vă oferim nu doar ştiinţă ci şi o experienţă care să vă transforme, să vă maturizeze şi să vă formeze toate atributele de care aveţi nevoie pentru a fi cu adevărat buni. Suntem conştienţi de faptul că vă afectează presiunea socială actuală de a schimba sistemul medical actual, perceput ca fiind deficitar, de a oferi în viitor servicii medicale şi farmaceutice de o mai bună calitate. Vreau să vă amintiţi însă că nu sunteţi singuri în această strădanie, că simţim şi noi aceeaşi presiune, dar vă punem la dispoziţie experienţa noastră şi devotamentul constant al cadrelor didactice faţă de profesie. Vă sfătuiesc să vă informaţi şi să folosiţi toate resursele pe care vi le punem la dispoziţie, aşa cum o să fie nevoie să faceţi şi când veţi fi pe cont propriu, mai târziu. Sunt recunoscător, în mod special, acelor cadre didactice care în fiecare zi fac sacrificii, ştiute numai de ei şi de familiile lor şi depun eforturi impresionante pentru a obţine performanţa de care se bucură întreaga comunitate. Vă transmit, astăzi, că aceste eforturi nu rămân neobservate şi neapreciate, vă asigur că sunt importante şi indispensabile. Tot ce sper este ca exemplul dumneavoastră să fie urmat de cât mai mulţi dintre colegii noştri. Printre noi se află, astăzi, şi cadre didactice cu experienţă, mentorii noştri şi cadre didactice aflate la început de carieră, care sunt convins că au emoţii asemănătoare cu cele ale studenţilor din anul I. Vă rog să vă uitaţi cu atenţie la maeştrii noştri, să vă alegeţi cel puţin un model şi să faceţi tot ce vă stă în putinţă să-i egalaţi în pasiunea pentru profesia de cadru didactic. Mi-aş dori să înţelegeţi că aceasta este temelia Universităţii noastre şi cel mai important ingredient din reţeta excelenţei. Stimaţi părinţi, vă asigur că facem tot ceea ce ne stă în putinţă pentru a răspunde exigenţelor dumneavoastră şi ale studenţilor noştri. Vă rugăm să răspundeţi chemării noastre la colaborare şi aşteptăm în continuare sprijinul dumneavoastră în ai susţine pe beneficiarii muncii noastre, studenţii, pentru a-i transforma în profesionişti independenţi care să ne facă mândri pe noi şi întreaga comunitate locală”, a mai spus Ion Rogoveanu.

Rectorul le-a urat studenţilor succes în noul an universitar şi i-a îndemnat să se folosească din plin de experienţa cadrelor didactice, să citească şi să se formeze pentru viitorul lor.

Politica