miercuri, iulie 24, 2024

Ultima ora

Sport

16 cetățeni irakieni, opriți la malul Dunării

Tot mai mulţi imigranţi, irakieni, ori sirieni, încearcă să ajungă în ţări precum Germania sau Austria, în speranţa unui trai mai bun, trecând ilegal frontiera română, prin judeţul Dolj. Aceştia plătesc sume importante unor călăuze pentru a ajunge la destinaţie. Poliţiştii de frontieră doljeni au depistat în ultima săptămână 23 de imigranţi.

16 irakieni, între care şase minori, au fost prinşi de poliţiştii de frontieră doljeni, în zona localităţii Gighera. Aceştia încercau să ajungă în Germania, plătind pentru aceasta aproximativ 35.000 euro de familie, unor călăuze.

Irakienii au fost depistaţi marţi, în jurul orei 2.30 de poliţiştii Sectorului Poliţiei de Frontieră Bechet. Aceştia trecuseră Dunărea cu două ambarcaţiuni.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Au fost depistate şi reţinute, în apropierea malului românesc al fluviului Dunărea, în zona localităţii de frontieră Gighera, judeţul Dolj, şaisprezece persoane care nu îşi justificau prezenţa în zonă la acea oră. Persoanele au fost conduse la sediul S.P.F. Bechet pentru identificare, ocazie cu care s-a stabilit că grupul era format din cetăţeni irakieni (opt bărbaţi, două femei şi şase minori, cu vârste cuprinse între 10 şi 42 ani).

Imediat au fost anunţate autorităţile de frontieră bulgare, în vederea cercetării în comun a evenimentului.

În cadrul primelor cercetări, cetăţenii irakieni au declarat că au plecat din ţara de origine cu intenţia de a ajunge în Germania. În acest sens, s-au deplasat pe traseul Turcia – Bulgaria, unde au rămas o perioadă de timp, fiind ulterior preluaţi de călăuze care i-au transportat la malul Dunării, traversând fluviul cu două ambarcaţiuni. Migranţii au declarat că au apelat la ajutorul unor călăuze care le-au organizat călătoria, contra unor sume de aproximativ 35.000 de euro de familie”, potrivit Poliţiei de Frontieră

Poliţiştii de frontieră efectuează acum cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  ”trecere frauduloasă a frontierei de stat”, urmând ca migranţii să fie predaţi Poliţiei de Frontieră Bulgare, conform protocolului româno-bulgar, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

La sfârşitul săptămânii trecute alţi şapte irakieni, patru femei şi trei bărbaţi, au fost prinşi la Calafat, în timp ce încercau să treacă ilegal graniţa ascunşi într-un spaţiu special amenajat sub platforma unei autoutilitare.

Reamintim că şi pe 20 septembrie, mai mulţi imigranţi au fost depistaţi de poliţişti, de data aceasta în zona de frontieră Sectorul P.F. Bistreţ. A fost vorba de patru adulţi şi patru minori, irakieni şi sirieni, care plătiseră unor călăuze aproape 20.000 dolari pentru a ajunge în Austria.

Au fost depistate şi reţinute, în apropierea malului românesc al fluviului Dunărea, opt persoane din care patru adulţi şi patru minori, care nu îşi justificau prezenţa în zonă şi care nu erau vorbitori de limba română. Persoanele au fost conduse la sediul S.P.F. Bistreţ pentru identificare, ocazie cu care s-a stabilit că grupul era format din şase cetăţeni irakieni şi doi sirieni (trei bărbaţi, o femeie şi patru minori), cu vârste cuprinse între 4 şi 33 de ani. Aceştia au declarat că au plecat din ţările de origine cu intenţia de a ajunge în Austria, fapt pentru care au apelat la ajutorul unor călăuze care le-au organizat călătoria, contra unor sume cuprinse între 2.000 şi 3.500 de dolari de persoană. Migranţii s-au deplasat pe traseul Turcia – Bulgaria şi au fost cazaţi într-un hotel din Sofia. Ulterior au fost preluaţi de un cetăţean bulgar, care i-a transportat la malul Dunării, cu un autovehicul şi i-a îmbarcat în două ambarcaţiuni de mici dimensiuni cu care au traversat fluviul Dunărea”, potrivit Poliţiei de Frontieră.

 

Politica