sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Baraj, liga a 3-a/Tractorul Cetate a “murit” frumos

Optimismul declarat al căpitanului de la Tractorul Cetate, Alin Sârbu, era să se transforme în certitudine. Campioana Doljului a fost la un pas să ducă meciul în prelungiri, deşi a început meciul cu un handicap de 4 goluri, dacă punem la socoteală şi golul primit în secunda 50 a manşei a doua a jocului de baraj.

Faţă de jocul tur doljenii şi-au făcut mai bine lecţiile, dar au început cum nu se poate mai prost disputa retur cu CS Șirineasa. Nu trecuseră decât 50 de secunde şi zvârluga oaspeţilor, Ceapă, a deschis scorul. Această reuşită ar turna de obicei plumb în ghetele jucătorilor, dar nu s-a întâmplat aşa şi cu fotbaliştii de la Cetate. Aceştia au continuat să spere, să încerce şi să aducă o bucurie numeroşilor spectatori din comună prezenţi al meci. Egalarea s-a produs în minutul 23, când Jilcu a reluat la colţul lung din interiorul careului, dar în prima parte a jocului echipa lui Dorel Stoica a mai ratat 3-4 ocazii.

Repriza a doua a consemnat ocazii la o singură poartă, la cea a lui Cârstoiu. După un gol anulat eronat, deşi Jilcu atinsese balonul venit din aruncarea de la margine a lui Dodoacă, Boboescu a punctat de la 11 metri. Dodoacă a marcat pentru 3-1 în minutul 77 când a reluat cu capul centrarea lui Dorel Stoica, iar Alin Sârbu a ţintit transversala la o fază în care portarul advers era ca şi învins. Spre final au mai fost 2-3 încercări, însă Zeiţa Fortuna nu a ţinut cu gruparea din Cetate, care a jucat mult mai bine decât în meciul tur de la Șirineasa. Poate că atunci, dacă nu primeau uşor golurile şi dacă exista mai multă concentrare, la finele jocului cei care se bucurau acum de promovare erau campionii Doljului, însă aşa va rămâne regretul unui meci bun în care au fost aproape de o revenire miraculoasă, dar şi dezamăgirea că judeţul nostru a pierdut, cel puţin pentru încă un sezon, o echipă în eşalonul trei. În meciul retur cu CS Șirineasa la Tractorul Cetate au jucat: Nedelcea – Dodoacă, Ilie, Văcaru, Răceanu – D. Stoica, Stanciu – Manda, Boboescu, Sârbu – Jilcu. A mai intrat Luca.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De partea cealalată, vâlcenii i-au avut în teren pe: Cârstoiu – Nicolaescu, Muşuroaia, I. Săraru, Fistogeanu – Despoiu, L. Săraru, Marinescu, Melcea – Ceapă, Tomescu. Au mai evoluat: Ciocotoiu, Puşcatu şi Dumitru.

 

Gorj, Olt şi Mehedinţi perdante şi ele

Campioanele celorlalte judeţe din Oltenia, Gilortul Târgu Cărbuneşti, Recolta Stoicăneşti şi Pandurii Cerneţi nu au reuşit să acceadă în liga a treia, iar celelalte rezultate înregistrate în manşa retur a barajului de promovare au fost: Şoimii Topolog – Sportul Chişcani 1-4 (în tur: 2-2), Axiopolis Cernavodă – Venus Independenţa 3-0 (3-4 în tur), Progresul Bucureşti – Arsenal Malu 1-4 (0-2), Flacăra Moreni – Voinţa Crevedia 3-0 (2-2), CS Păuleşti – Euromania Dumbrăveni 2-0 (3-1), Nemere din Ghelinţa – Petrolul Berca 1-0 (2-4), Avântul Valea Mărului – Pajura Huşi 3-1 (4-1), Gauss Răcăciuni – Siretul Lespezi 0-1 (1-2), Luceafărul Mihai Eminescu – Voinţa Ion Creangă 1-5 (1-0), Şomuz Fălticeni – FC Bistriţa 1-1 (0-0),

Unirea Mirşid – Viitorul Ulmeni 0-7 (0-1), Mureşul Luduş – Mureşul Vinţu de Jos 0-3 (0-1), Hercules Lupeni – Ripensia Timişoara 0-3 (0-4),

Gilortul Târgu Cărbuneşti – FC Hermannstadt 1-5 (0-1), FC Argeş 1953 Piteşti – Recolta Stoicăneşti 4-1 (1-1), Olimpic Cetate Râşnov – Unirea Cristuru Secuiesc 2-0 (1-3), Andrias Andrăşeşti – FCM Alexandria 1-1 (1-3), Viitorul Feleacu – Gloria Lunca Teuz Cermei 2-2, după 120 de minute, 1-0 după 90 de minute (0-1), CSM Şcolar Reşiţa – Pandurii Cerneţi 3-0, la masa verde, (6-1), Recolta Dorolţ – FC Hidişel nu s-a jucat.

 

Politica