vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Jucătorii Craiovei, “chinuiţi” de Mulţescu în Austria: “Nu ne mai simţeam picioarele”

Formaţia olteană se află în plin cantonament pe pământ austriac, iar antrenamentele sunt unele solicitante pentru jucătorii lui CSU, care trag tare în această perioadă pentru a fi pregătiţi la capacitate maximă înainte de startul sezonului, unde se vrea o clasare cât mai bună. Stagiul tirolez are ca obiectiv acumulările fizice, dar în acelaşi timp craiovenii au parte şi de meciuri amicale, disputând deja unul joia trecută, în faţa grupării albaneze Teuta Durras, pe care l-a pierdut cu 2-1.

Ieri seară, după încheierea ediţiei, CSU Craiova a jucat a doua partidă de pregătire în Austria, contra lui Red Bull Salzburg, un adversar de calibru. Vom reveni însă cu detalii despre acest meci în ediţia de mâine. Altfel, jucătorul Andrei Dumitraş a oferit declaraţii pentru site-ul oficial al clubului despre parcursul pe care şi-l doreşte în următorul sezon şi impresii din actualul cantonament. El a spus că este o perioadă dificilă, acum, pentru ei, ca urmare a volumului de pregătire fizică pe care îl au de îndeplinit, jucătorii acuzând, ironic, după unele antrenamente solicitante că “nu îşi mai simt picioarele”.

“Este şi normal să ne simţim obosiţi, este perioada de pregătire, de acumulări. Nu avem timp foarte mult de recuperare. Antrenamentele sunt grele, cum de altfel trebuie să fie”, a declarat Dumitraş, care a comentat şi evoluţia echipei din primul amical.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Nu a fost un joc foarte reuşit pentru noi, dar trebuie ţinut cont că suntem într-o perioadă de acumulări. Vom munci în continuare pentru ca la meciurile următoare să creştem în evoluţii. În ceea ce mă priveşte, am jucat în nota echipei”.

Dumitraş a vorbit şi despre ce doreşte să se obţină în urma jocurilor amicale disputate în stagiul din Austria: “În opinia mea, cel mai important este să ieşim sănătoşi din aceste partide de verificare. Dar nu trebuie să ne culcăm pe o ureche şi să spunem că nu contează scorul. Este important să avem rezultate pozitive pentru că ne dau încredere. Ne dorim să închegăm o echipă, să avem un grup unit. Altfel spus, să fim o familie. Acest lucru ne va aduce şi rezultate”.

Campionatul viitor este unul cu o mare încărcătură pentru echipa din Bănie, care are de demonstrat că sezonul trecut a fost doar o întâmplare, iar formaţia poate să performeze cu adevărat.

“Ne dorim să avem rezultate cât mai bune, iar de data aceasta să ne atingem obiectivele. Să reuşim mai mult decât sezonul trecut. Îmi doresc să fie cât mai sus şi cu siguranţă vom da totul pentru a lupta în fruntea clasamentului”, a încheiat Dumitraş.

Început cu stângul… în amicale

CSU Craiova a fost învinsă în prima partidă din stagiul austriac, de către echipa albaneză Teuta Durras, cu scorul de 2-1. Echipa lui Mulţescu a fost condusă încă din prima repriză, albanezii reuşind să marcheze ambele goluri înainte de pauză. În partea secundă, craiovenii au preluat iniţiativa şi au fost mai prezenţi în faza ofensivă, dar au înscris un singur gol în finalul meciului, prin Alin Manea care a reuşit o execuţie frumoasă, de la marginea careului advers. Pentru CSU Craiova, au evoluat: Popescu (75 Vlad)– Briceag (59 Vlădoiu), Dumitraş (66 Kay), Popov (55 Hreniuc), Vătăjelu (72 Bogdan) – Mateiu (46 Ciocoteală) – Petre (46 Screciu), Manea (46 Jurj), Băluţă (71 Manea) – Ivan, Măzărache (68 Petre). Antrenorul Craiovei, Gheorghe Mulţescu, vede partea pozitivă a meciului cu Teuta, chiar dacă rezultatul nu îl satisface. L-a mulţumit însă repriza secundă când jucătorii săi s-au prezentat mult mai bine în teren.

„Suntem într-o perioadă de acumulări, iar acesta este primul nostru joc. Avem doar 10 zile de pregătire, iar în opinia mea, în această partidă câştigurile au primat în faţa nerealizărilor. Mi-a plăcut repriza a doua, echipa a funcţionat mai bine, a adus mai repede mingea în faţa porţii. Am avut şi un gol şi mai multe ocazii. În repriza secundă toată lumea a fost conectată la dinamica jocului. A fost un flux bun de acţiuni. Sigur, nu mă mulţumeşte rezultatul, încă sunt multe lucruri de pus la punct. Ne-au lipsit o parte dintre jucătorii experimentaţi, pe care nu am dorit să-i expunem inutil la riscuri, întrucât nu sunt recuperaţi total. Drept urmare am mizat pe copii crescuţi la Centrul de juniori, fapt pozitiv pentru viitorul Craiovei fotbalistice. Una peste alta, zic că a fost un test bun, elocvent pentru a vedea unde ne situăm, un antrenament bun şi, în acelaşi timp, a fost un joc care ne-a edificat în privinţa unor jucători, drept urmare vom trage concluziile în privinţa completării lotului“, a declarat Mulţescu.

Amintim, Craiova a mai evoluat, ieri seara, într-un joc amical, în compania campioanei Austriei, Red Bull Salzburg, dar vom reveni cu amănunte despre meci în ediţia de mâine.

 

Politica