sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Avion egiptean cu 66 de persoane la bord s-a prăbușit în Marea Mediterană

Avionul EgyptAir la bordul căruia se aflau 66 de persoane a dispărut de pe radare în această dimineață. Se pare că aeronava s-a prăbușit într-o zonă maritimă la circa 230 de mile marine sud de insula Creta, în Marea Mediterană, au declarat surse din cadrul Ministerului Apărării de la Atena, potrivit Reuters, informează Agerpres. 

O fregată elenă, care căuta avionul EgyptAir dispărut, a găsit două mari obiecte plutitoare care par a fi bucăți de plastic în alb și roșu. 

Ele au fost găsite în apropierea unei zone unde anterior fusese emis un semnal, au spus sursele citate. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

Purtătorul de cuvânt al armatei elene, Vassilis Beletsiotis, a declarat la rândul său pentru AFP că un avion egiptean a descoperit în largul insulei Creta rămășițe care ar putea fi ale avionului dispărut. El a adăugat că la fața locului vor fi trimise mai multe nave. 

Avionul EgyptAir de pe ruta Paris-Cairo, cu 66 de persoane la bord, a ieșit de pe radar la scurt timp după ce a părăsit spațiul aerian grec și la câteva minute după ce a intrat în spațiul aerian egiptean. 

Avionul EgyptAir prăbușit joi în Mediterana cu 66 de persoane la bord "a efectuat un viraj de 90 de grade la stânga, apoi unul de 360 de grade la dreapta, coborând de la 37.000 la 15.000 de picioare" înainte de a dispărea pe radare, a declarat ministrul grec al apărării, Panos Kammenos, într-o conferință de presă, transmit AFP și Reuters. 

Un oficial egiptean consideră "mai probabilă" ipoteza "unui atac terorist" în cazul avionului EgyptAir dispărut.

Sursă: agerpres.ro

Politica